JEFFERSON’S HIGH FIVE 118

Partyscene Redactie | 9 juni 2004
headlines


De resterende mailtjes vertelden mij dat ik ver over mijn inbox quotum heen was, maar dat had ik allang gezien. Het spammailtje kwam van een club ergens in Treurnisveen en was ter ere van een geweldig verjaardagsfeest dat ze gaan geven voor E-Graig, met speciale gast Dj Jean.
Oei, hoorde ik dan tot die doelgroep? Sta ik op de kinderfeestjes mailinglijst? Hoe wisten ze eigenlijk dat mijn grote helden Dj Jean en E-Graig zijn? .......NOT.
Ik zou net zo graag op dat feestje willen zijn, als George W. Bush op een fiets in de straten van Bagdad!

Toen ik na 15 minuten weer eens mijn mail ging bekijken, kreeg ik prompt opnieuw een kleine 90 mailtjes binnen.
Dezelfde wel te verstaan!
Dit is de hele nacht doorgegaan, ik denk dat ik wel zo’n 700 mailtjes heb gehad.
Ik vind het leuk als je voor je verjaardag een paar mensen wilt uitnodigen, maar 700 uitnodigingen per persoon is toch een beetje overdreven.
Toch is het geinig om 700 uitnodigingen te krijgen voor een feestje....en dan NIET te gaan.


1- TRAFFIC SIGNS 3- VCM NATION /TRAFFIC SIGNS
Steve Bug is degene die achter de Traffic Signs releases zit, hij doet er 1 per jaar en ze zijn zeer gelimiteerd.
Op de nieuwe (nummertje 3) 12’ staan 2 vette tracks, ‘Work’ is een retro Chicago track met aanstekelijke ‘Work’ vocaaltje en acidbaslijn. Mijn favoriet is ‘Nation’, een diepe track met dito baslijn. Daaroverheen komt een diepe, verlaagde mannenstem die je welkom heet ‘to the nation’. Heel erg vet!

2- STEFAN GOLDMANN – SHIMMER /OVUM
Het gaat op deze 12” van Stefan Goldmann natuurlijk om de remix van labelbaas Josh Wink, maar de andere tracks zijn ook zeker de moeite waard. Wink gaat weer voor de sobere, maar doeltreffende aanpak, hij weet wat werkt.
Het doet me denken aan zijn remix voor MAW van het nummer ‘Tranz’. Mij stelt hij in elk geval niet teleur!

3- ZVUKBRODA – TRI SAMPLER /LISTEN TO REASON
Dit is de 4e release op het Listen to Reason label, een label waarop alleen producties worden uitgebracht, die zijn gemaakt met het programma Reason. Op deze 12” staan 4 tracks van Zvukbroda en ik heb werkelijk geen idee wie hier achter zitten, maar het resultaat is in elk geval erg goed.
‘Kse Zo’ is een lekkere Minimal productie, compleet met vage stemsamples. Ook de track ‘Ta Sta’ is erg vet, een soort diepe breakbeat, met daar overheen mooie synths. Reason is zo te horen toch wel een interessant programma.

4- 17TH – 17TH /WHITE LABEL
Op deze 12” staan 4 nummers, waarvan ik er 2 erg okay vind. Er staan geen titels op het label, maar nummer 1 op de witte kant is een uptempo Elektrotechy trackje, lekker voor in een grote zaal.
Op de zwarte kant ga ik voor de tweede track, die me doet denken aan de wat stevigereTerry Lee Brown producties.

5- HARDDRIVE – DEEP INSIDE /BOOTLEG
Het origineel is al zo’n 10 jaar oud en was in die tijd een enorme clubhit, het waren de hoogtijdagen van Masters at Work en de New York House sound.
Op deze bootleg staat behalve een flauwe remix, ook de originele mix. Het blijft een geweldig nummer, dus wie hem nog niet heeft, doet er verstandig aan deze plaat snel aan te schaffen, aangezien dit soort bootlegplaatjes meestal éénmalig zijn.

Klik hier om naar de tracks te luisteren.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws