Footworxx Labelnight

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

Met een line-up waar menige vloer kapot van zal gaan trapt het Label Footworxx voor het eerst in Nederland af om een feest te geven in de Waakzaamheid. Niet de minste namen staan geprogrammeerd. Leo Laker die bekend staat om zijn keiharde techno/schranz producties, Paul Langley met zijn oldschool, booty Techno sound en Jamie Bissmire die met de Space Djz en Bandulu grote naam heeft gemaakt in de Techno scene. Footworxx neemt uit Belgie hun residents Moddi & BC mee, die Belgie al hebben laten weten wat goede, harde Techno is. Onze resident Size zal met zijn energieke, opzwepende stijl deel uitmaken van deze unieke Techno avond.

Al ruim twintig jaar is Jamie Bissmire een begrip in de technowereld. Met Bandulu en The Thunderground maakte hij begin jaren 90 al grote naam, hierna begon hij samen met Ben Long de Space DJZ. Jamie bezit het label Ground, een zeer succesvol label, met keer op keer eigen producties en of remixes met grootheden als Chris Liebing, Ade Fenton, Umek, Chris McCormack, Claude Young en Ritzi Lee. Op zijn nieuwe label 50Hz staan artiesten als DJ Rush, DJ Amok, Umek, Beyer en DJ Bam Bam. Zijn dj skills zijn geweldig, zijn mixcapiciteiten brengen een golf van knallende bassen, scratches en trucks. Zelf beschrijft hij zijn stijl als Fat, Funky, Far out and Full of Flavour, en hij heeft gelijk. Het rockt aan alle kanten. Zijn unieke stijl bracht hem al over de hele wereld, zo is hij gezien in Japan, Australie, Europa, Canada en nu in Nederland tijdens Footworxx Label Night.

Paul Langley -ook wel genoemd Jackmaster of Turtured Funk- is eigenaar van het label Jackstar, waaronder artiesten als DJ Rush, Bam Bam, Urban en Mark Hawkins staan. Zijn producties zijn uniek en hij behoort tot de top van Chicago Techno producers. Hij heeft platen gereleased onder labels als Kne'Deep, 4x4, de legendarische DJAX-up beats en Projex. Hij heeft over heel de wereld gedraait, onder andere op I love Techno, de Love Parade en heeft samen met DJ Rush en Justin Berkovi door heel Europa getourt.

Leo Laker ofwel Leo Jrvelinen begon op zijn elfde met het produceren van plaatjes. Met zijn eerste release voor Tresor, '6am', veroorzaakte hij een enorme sensatie. Deze plaat werd in vele charts geplaatst, inclusief die van Adam Beyer. Hij heeft gedraait op veel grote evenementen in Finland, UK, Duitsland, Litouwen, Slovenie, Latland en Polen. Deze avond, voor het eerst in Nederland, zal hij met zijn 'Fast Driving Fiercy Hard Tekno' iedereen in de zaal plat weten te draaien.

In 1996 begon BC met draaien en na 8 maanden bloed, zweet en tranen werkte hij zichzelf in de lokale technoscene, en draaide voor het eerst op een feest samen met Mark Broom. BC draait vooral donkere en harde techno met veel acid invloeden, hij combineert oud en nieuw. BC is grote fan van de oudere techno, zoals muziek van Synewave, Downwards, 212 Productions, Electracom en Infrastructure, enkele bekende labels. Zijn missie: turnin peapz into sick minds.

Op zijn 19e begon Moddi met het draaien van 'Hard Hitting Techno', en niet zonder succes: hij draait overal in Belgie en staat op het punt in het buitenland door te breken.
In juni 2003 begon hij met Bart BC Footworxx, waarmee zij feesten in Belgie organiseerden met onder andere Sven Wittekind, DJ Amok, Frank Kvitta, Leo Laker, Jamie Bissmire, Redhead en Paul Langley.

DJ Size draait vanaf 1998, en heeft geheel zijn eigen stijl ontwikkeld. Hij is bekend om zijn energieke, opzwepende stijl. Hij heeft onder andere gestaan op diverse feesten als Teqnology (HMH), Legalize (Amsterdam), Avenue/Ontzet (LVC Leiden) Underground Beats (Alphen), Keytown Madness (Leiden) en een aantal illegale feesten.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws