Marysol Inc. Anniversary Bash Tribalism

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

Op 19 juni wordt in club Escape het 1-jarig bestaan van Nederlands meest exotische clubavond Marysol Inc. groots gevierd. In een jaar tijd hebben de feesten zich bewezen als hoogstaande avonden waar de energie van Ibiza gecombineerd wordt met het beste van de Amsterdamse house scene en een vleugje van de ware latin. Dat de feesten niet onopgemerkt zijn gebleven blijkt uit de nominatie voor beste clubavond. Met als thema Tribalism wordt een avond neergezet die gewijd is aan de afro-ibiziaanse ritmes en party spirit. Naast de sounds van dj Marysol wordt het publiek getrakteerd op Tribal trouble acts door nightlife artiest Frans Piek en Afrikaanse bodypaintings. Visuals zullen verzorgd worden door niemand minder dan kunstenaar/vj Micha Klein, Mirko Skarika en vj/fotograaf R.E.L.

Het begon allemaal in 2001 tijdens het prille begin van de RUSH clubavonden, georganiseerd door Chemistry in de Amsterdamse club Escape. De van oorsprong Chileense dj Marysol kwam hier in de schijnwerpers te staan als een van de oprichters en een van de vaste djs van de avonden. In een paar jaar tijd is RUSH is uitgegroeid tot Nederlands meest populaire clubavond en zijn haar vaste djs trendsetters geworden binnen de Amsterdamse dance scene en ver daar buiten. Waar RUSH symbool staat voor groovy, sexy house, wilde Marysol haar publiek echter meer geven dan alleen deze sound en bovenal de vrijheid om haar muzikale capaciteiten verder uit te breiden. Dit heeft in Maart 2003 geleid tot de geboorte van haar eigen clubavond Marysol Inc., iedere 3e zaterdag van de maand in Escape. Hier heeft Marysol alle creatieve touwtjes in handen.

Ik wilde een hoogstaande clubavond creren met een volwassen en internationale party sfeer voor de echte feestbeesten van deze planeet, zegt ze hierover. Het doel is om het publiek meer te bieden dan muziek en plat entertainment alleen. Je zou het kunnen omschrijven als de energie van Ibiza gecombineerd met het beste van de Amsterdamse underground house scene en een vleugje van de ware latin spirit. Hiervoor heeft Marysol Frans Piek als vaste waarde ingehuurd voor het verzorgen van de meest uiteenlopende, extravagante en altijd stijlvolle acts. De basis van de feesten blijft natuurlijk de muziek. Kwaliteitsmuziek zonder concessies. Ondersteund door Chemistry resident Onno, serveert Marysol haar publiek muziek die loopt van subtiele house via over de top progressive terug naar knisperende tech-house met daar bovenop een snufje van de beste klassiekers.

1-jarig bestaan
Zoals gezegd is het thema dat aan het feest is gegeven Tribalism. De bezoekers vormen op deze avond echt onderdeel van een tribe. Het is namelijk mogelijk om je als bezoeker Afrikaans te laten bodypainten. Vroege vogels kunnen dit zelfs gratis laten doen. De muziek, visuals en de acts zullen de ervaring compleet maken.


Marysol Inc. Anniversary Bash Tribalism
Djs: Marysol, Onno
Acts: Tribal trouble by Frans Piek, African body painting,
Datum: 19 juni 2004
Tijd: 23:00 05:00
Plaats: Escape venue, Rembrandtsplein 11, Amsterdam
Prijs: 14,-

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws