JEFFERSON’S HIGH FIVE 117

Partyscene Redactie | 25 mei 2004
headlines


Afgelopen zaterdag zou ik met een leuke dame uitgaan, dus had ik voor 2 feestjes een plekje op de lijst geregeld, maar bij de eerste club ging het al mis.
Ik stond niet op de lijst en bij de deur was ook niemand die ik kende. Minder, maar niet getreurd en op naar de volgende club.
Bij die club stond er ongeveer 300 man te wachten en was er geen aparte rij voor de gastenlijst, dan maar weer terug naar de eerste club.
Gelukkig een bekend gezicht bij de deur en we konden naar binnen.
Later die nacht gingen we naar de volgende club, waar het nu rustig was bij de ingang.
Je voelt hem al aankomen, want ook daar ontbrak mijn naam op de lijst.
In mijn hoofd hoorde ik ‘Club Lonely’ van Lil Louis voorbij komen.
“I’m on the list, the dj’s list”
“There’s no guestlist tonight!”
Nou vind ik dat normaal niet zo’n ramp, want ik vergeet ook weleens iemand op de lijst te zetten, maar in gezelschap van een dame wordt je er niet zo blij van.
Ik voelde me niet zo cool, whehe.
Ook daar konden we uiteindelijk wel naar binnen, maar echt ‘smooth’ ging het allemaal niet.
Voortaan bel ik op de avond zelf nog maar even naar de mensen die me op een gastenlijst zetten, want dit gebeurt me niet nog een keer.


1- ANGELO D’ONORIO – FIRST TIME /MIDNITE SESSIONS
Ik kreeg deze week de nieuwe promo van het Midnite Sessions label, inmiddels alweer de 5e release. Angelo tekent voor de productie op deze 3-tracker. Persoonlijk vind ik de 2 tracks op kant B het vetst, ‘First time’ is een retefunky House tune met Disco-samples en fx, terwijl ‘Moving thoughts’ lekker de diepte ingaat. Chapeau!

2- CHRIS CARRIER – MARCHES /ADULT ONLY
Op het Franse Adult Only verscheen een dikke 12” van Chris Carrier (bekend van zijn Roboul producties). Op de nummers werkt hij samen met Phil Weeks, Dj Wild en G. la Tortue. Drie electronische producties vol bliepjes en funky beats, zoals we van Carrier gewend zijn. Alle tracks zijn dansvloervriendelijk en goed geproduceerd. De samenwerking met andere producers pakt erg goed uit, zo wil ik ze wel vaker horen.

3- SYNTHIQUE – SUNDAY MORNING /MOODY
Synthique bestaat uit 2 producers, genaamd Max Goldman en Brain Madigan, die ook onder de naam Max & Brain tracks hebben geproduceerd.
Op deze 12” staan 3 mixen van het nummer ‘Sunday Morning’, waarvan ik de Syntique-O-Clash mix het leukst vind. Een Elektro-achtige mix, met een baslijn die me doet denken aan Divine of Dead or Alive.

4- METRO AREA – 5 /ENVIRON
Het heeft even geduurd, maar er is weer een nieuwe Metro Area 12” . Daarop 2 nieuwe nummers, die niet op het geweldige debuutalbum uit 2002 te vinden zijn.
Morgan Geist en Darshan Jesrani zijn de mannen achter Metro Area, hun muziek houdt het midden tussen House, Elektro en Disco, en is behalve op de dansvloer ook thuis heel goed te pruimen.
‘Proton Candy’ is de track voor mij met zijn lekkere basloopje.

5- HERBIE HANCOCK – ROK IT /FOOT FETISH
Herbie Hancock scoorde enige jaren geleden een grote hit met het nummer ‘Rockit’, niet in de laatste plaats door de –voor die tijd- geweldige videoclip.
Op het Footfetish label verscheen onlangs een leuke remake van dit nummer onder de titel ‘Rok it’. Op de 12” staan 2 versies, waaronder een Dub, maar ik ga voor de ‘Relaunch mix’. Een Electro/tribalmix die het op de dansvloer goed doet.

Klik hier om naar de tracks te luisteren.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws