Wereld primeur: line up +31/313 area, DEMF 2004!

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

29, 30 en 31 mei 2004 vormt Detroit het hart van de wereld voor de meest doorgewinterde elektronische muziekliefhebber. De Motorstad die legendes heeft voortgebracht op labels als Motown, Underground Resistance en Transmat (maar ook artiesten als Eminem, White Stripes e.v.a.), verzorgt die drie dagen een ode aan de elektronische muziek tijdens het Movement Festival 2004. Dit festival staat onder leiding van Technopioniers Derrick May en Kevin Saunderson. Op n van de vier podia wordt dit jaar een stukje van de internationale muzikale invloed van Detroit teruggebracht naar de roots onder de naam +31/313 Generator.

Het podium biedt aan 16 Nederlandse talenten uit verschillende stromingen de mogelijkheid om hun sound te laten horen in het Mekka van de elektronische muziek en zal ook plaats bieden aan enkele grootheden uit de stad zelf. Nadat al vele namen hebben gecirculeerd kan de organisatie eindelijk naar buiten brengen dat, dankzij de ondersteuning van het Nederlands Pop Instituut, Legowelt (live), Dimitri, Remy, Novamen (live), Joris Voorn (live), Rednose Distrikt (live), Duplex (live), T!M aka Frame Six, Estroe, Joachim, Biological (live), Benny Rodriguez, Dame, Aardvarck, Leroy, Rockid afreizen naar Michigan. Stacey Pullen, Ectomorph en Orlando Voorn zijn enkele van de Detroit-based artiesten die het podium verder zullen versterken.

Het gratis toegankelijke Movement Festival trekt meer dan 1 miljoen bezoekers vanuit de hele wereld en wordt georganiseerd in het stadspark van Detroit; Hart Plaza, dat direct uitkijkt over de Canadese wateren. Enkele van de 70 optredens die de organisatie al bevestigd heeft zijn (o.v.a.) Francois K., Amp Fiddler, Claude Young, Rolando, Ellen Allien, Recloose en Kenny Larkin.



Phono heeft een wereldprimeur! Als eerste website ter wereld maken wij de gehele line up van de +31/313 area op het Movement 2004 Festival 2004 in Detroit bekend!

Line up:



Aardvarck
All out K
Barbara Preisinger
Benny Rodriguez
Biological
Circlesquare(live)
Dame
Dimitri
Dirty Criminals(live)
Duplex
Ectomorph
Estroe
Heiroglyphic Being
Highfish
Joachim
Joris Voorn
Kill Memory Crash
Legowelt
Leroy
Novamen
Orlando Voorn
Rednose Distrikt
Remy
Rob Hood
Rockid
Ryan Elliot
Sal Principato
Stacey Pullen
Traxx


Stichting De Generator (o.a. bekend van de CultuurNacht, www.thegenerator.org) verzorgt de organisatie van het +31 Generator Podium en staat garant voor een multidisciplinaire benadering. Hierin staat niet alleen de muziek centraal maar zullen additionele performances en vooruitstrevende projecties door onder meer Photonic Visuals en NLXL (met dank aan de Mondriaan Stichting) het podium verder ondersteunen. In september verzorgt de organisatie van de Movement een exclusief intiem evenement in Nederland.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws