JEFFERSON’S HIGH FIVE 116

Partyscene Redactie | 18 mei 2004
headlines


Waar het nou precies aan ligt, is me niet helemaal duidelijk, al denk ik dat labels minder grote aantallen persen i.v.m. de dalende verkoopcijfers.
Als de vraag groter blijkt dan verwacht, moet er opnieuw worden bijgeperst en dat kost tijd. Ook van de inkoopkant is iedereen voorzichtiger geworden, er wordt minder besteld, want alles wat blijft liggen in de shop kost geld.
Maar het is wel frustrerend, dat je bij nabestellingen soms weken moet wachten op een nieuwe aanvulling, of dat de plaatjes helemaal niet meer binnen komen.
Dus bij twijfel over een aankoop, zou ik de plaat gewoon kopen, anders kon het weleens te laat zijn en heb je weer eeuwig spijt.

1- JAMIE ANDERSON – DREAMS /ARTFORM
Jamia Anderson is goed bezig, want deze week verscheen er weer een nieuwe productie van deze topproducer. ‘Dreams’ is de titel van dit -op zijn eigen label Artform uitgekomen- meesterwerkje.
Het is een diepe, dromerige (vandaar ook de titel..) tech-house productie, die stukje bij beetje opbouwt. Er zit echt een hele goede sfeer in deze track! Op de b-kant staat nog een remix van ‘Dreams’, gemaakt door AJ Scent.

2- QUESTION – 11TH /QUESTION
Alweer nummer 11 in de Question serie van Marco Carola. De producties van deze reeks hangen tussen House en funky Techno in, vrijwel altijd uplifting en uitstekend dansvloermateriaal. Ditmaal draait het om een Giorgio Moroder-achtige baslijn, die maar doorgaat en doorgaat zonder te vervelen. Vette plaat!

3- DANO – MORAVIAN NIGHTS /HONCHOS
De uit Californië afkomstige Dano komt deze week met een mooi nieuw werkje op het NRK sublabel, Honchos. Dano bracht al eerder een plaat uit op Honchos, genaamd ’10 feet of Trouble’. Ik vind de titeltrack niet zo sterk, maar ik ga voor de b-kant ‘Paper Wings’. Het is een lekker plaatje om je set mee te beginnen of om thuis op te zetten, lekker tjilmuziekje met een glas wijn erbij.

4- TIM WRIGHT – THE RIDE /NOVAMUTE
Het gaat op deze release om de b-kant, die is namelijk geremixt door de populaire minimalist Luciano. En deze geluidstovenaar maakt er weer iets bijzonders van. Let maar op het melodietje dat ineens tevoorschijn komt, te simpel voor woorden, maar ok helemaal te gek. Er zit ook een spoken word/rapstuk in deze track dat niet verkeerd is, maar ik had toch liever een raploze Dub. Minimal to the Max!

5- QUENUM – EXTENSION /CADENZA
De derde release op het Cadenza label stelt ook weer niet teleur, al hebben ze de kwaliteit van de eerste tot nu toe nog niet weten te evenaren. Ditmaal teamt Quenum op met Lee van Dowski en deze samenwerking levert een spannende 12” op. De titeltrack is vrij duister blijft een beetje hangen, daarom ga ik voor ‘Oregon’, dat het op de dansvloer goed doet. Beide tracks zitten boordevol vette blieps en andere sounds en gaan op _ van de song verrassend over in een tweede versnelling.

Klik hier om naar de tracks te luisteren.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws