Landelijke vj-contest in Melkweg

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

Paradiso-Melkweg Productiehuis organiseert in coproductie met het Nederlands Instituut voor Mediakunst Visual Sensations, een landelijke competitie voor VJs. De VJ is niet meer weg te denken uit het dance en clubcircuit. Het live VJ-en heeft zich ontwikkeld tot een op zichzelf staande kunstvorm die interactie aangaat met muziek en publiek. De organisatoren willen met deze competitie een impuls geven aan zowel beginnend als ervaren vjtalent. Met Visual Sensations wordt talent zichtbaar gemaakt en een blik op de toekomst van de vj-cultuur in Nederland en Belgi geworpen.

De inschrijfperiode voor Visual Sensations is gestart op 1 mei en stopt op 31 juli 2004. Een selectie gaat door naar de voorrondes. Deze vinden plaats op vijf verschillende podia in Nederland en n in Belgi in de periode van oktober t/m december 2004. De performances worden per keer beoordeeld door een jury die bestaat uit vj's, mediakunstenaars en kunstcritici. De grote finale is gepland op 12 februari 2005 in de Melkweg te Amsterdam. Naast video-hardware bestaat de hoofdprijs bestaat uit een optreden tijdens het digital film festival 'onedotzero' in Londen.
Bevordering van kwaliteit en vakmanschap van vj's worden gerealiseerd door het organiseren van workshops voorafgaand aan de voorrondes. Er is een CKV-workshop voor scholieren en een workshop voor gevorderde vj's die meer inzicht willen krijgen in het (real-time) genereren en manipuleren van beeld (en geluid). Beide workshops worden gegeven door professionele vj's.
In de eerste week van mei gaat de website www.visualsensations.nl online. Hier kunnen genteresseerden inschrijfformulieren, een forum en een database met vj-profielen vinden.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws