DJ Dan E gewond geraakt bij fietsongeval

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

Vandaag, omstreeks 16:00 uur, is Dan E, fanatiek beoefenaar van de mountainbikesport, in een bosgebied nabij Scheveningen gewond geraakt bij een ongeval. Tijdens het fietsen is hij met een snelheid van ongeveer 40 kilometer per uur met zijn voorwiel in een konijnenhol gereden waardoor hij meerdere malen met fiets en al over de kop sloeg en uiteindelijk drie meter verder hard op zijn rug terechtkwam. Zijn fiets was door de zeer harde klap in tween gebroken en drie meter verderop op de grond gevallen.

Hij heeft met zijn eigen mobiele telefoon het alarmnummer gebeld om zijn positie door te geven. Dat was een lastige opgave omdat hij zich precies in het midden van een bosgebied bevond. Hulpdiensten hebben hem meerdere malen met zwaailamp en sirene voorbij gereden ondat ze hem niet konden vinden. Uiteindelijk werd hij door een politieauto gevonden die vervolgens een ambulance naar de ongevalsplek dirigeerde. Vanwege de hoge snelheid waarmee Dan E ten val kwam, de behoorlijke pijn in zijn rug en middenrif en het feit dat hij moeite had met ademhalen is hij door de ambulancebroeders op een rugplank en met nekkraag vervoerd naar de eerste hulp van het Bronovo ziekenhuis te Den Haag.

Na onderzoek bleek dat hij geen blijvend letsel aan het ongeval over heeft gehouden. Wonder boven wonder had hij niets gebroken of gekneusd op een klein schaafwondje boven zijn rechteroor en wat blauwe plekken na. Dan E is na een ongeveer tweenhalf uur durend verblijf weer uit het ziekenhuis ontslagen. Volgens de doktoren in het ziekenhuis was hij door het oog van de naald gekropen: gezien zijn hoge snelheid, de manier waarop hij ten val kwam en het feit dat Dan fietst met speciale fietsschoenen waarbij zijn pedalen aan zijn schoenen vast zitten had het ook heel anders kunnen aflopen met hem

Volgens de eerste berichten maakt hij het naar omstandigheden redelijk; hij klaagt wel over behoorlijke pijn in zijn rug, schouders en middenrif. Dan E heeft ons na zijn ontslag uit het ziekenhuis zelf gebeld met de mededeling dat hij een ongeluk had gekregen. Volgens Dan E is de kans groot dat hij aankomende zondag niet op Factor zal draaien.

Aangezien hij alle steun in deze moeilijke periode wel kan gebruiken kun je bloemen, kaarten, e-mails en geld voor een nieuwe fiets doneren op het adres dane@phono.nl.

De volgende fotos zijn met de camera in Dan E zijn mobiele telefoon gemaakt:






Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws