JEFFERSON’S HIGH FIVE 114

Partyscene Redactie | 27 april 2004
headlines


Er is zelfs een levendige handel in ‘zwarte’ kaartjes, die voor soms meer dan de dubbele prijs van eigenaar verwisselen. En dat voor een feestje op zondag! Als je niet beter weet, dan zou je denken dat je op zaterdagavond uit bent, zo druk is het daar.
Naast residents Madskilz en D-Rashid, is er elke maand een gast-dj.

Afgelopen zondag was het de beurt aan de Rotterdammer Benny Rodriques, die tijdens het draaien ook nog kans zag om zijn koptelefoon in tweëen te breken. Hij gaf met zijn combi van Latingrooves en Techno, een geheel nieuwe betekenis aan de term Salsa. Leuk om te zien dat Amsterdam toch nog los kan gaan, en dat op zondagavond.

Volgende week is er geen High 5, want ik zit voor een boeking lekker een weekje in Bangkok!

1- TODD BODINE – TRAFFIC CONTROL EP /MORRIS AUDIO
De nieuwe Todd Bodine is een echte klapper. Op zijn ‘Traffic Control ep’ staan 4 Minimal tracks, waarvan er twee het geld voor deze 12” al meer dan waard zijn. Luister naar ‘Radarstreams’ en ‘For nothing’, dan weet je waarom ik er zo weg van ben. Binnenkort komt de man draaien bij Traffic, lijkt me erg spannend.

2- CARRIER & MORALEZ – THE ACID /ROBSOUL
Robsoul is een Frans label, dat wordt gerund door niemand minder dan Phil Weeks.
Dat Acid weer helemaal HOT is, blijkt uit het grote aantal Acid-georienteerde releases van de laatste tijd. Ook op deze 12” van Chris Carrier en Hector Moralez is het Acid wat de klok slaat. De originele mix is vrij groovy, voor wat meer diepte moet je de andere kant draaien. Beide versies zijn vet, ik zal ze zeker vaak gaan draaien.

3- VARIOUS – SECRET GEMS F/T VAULT #7 /BRIQUE ROUGE
Alweer de 7e ‘Secret Gems’ van het Franse Brique Rouge, het Franse kwaliteitslabel.
Deze serie staat vol met unreleased mixes en andere versies, die niet nooit eerder zijn uitgebracht. Ditmaal staat er werk op van Q Burns, Phil Weeks en David Duriez. En dat varieert van Deephouse tot diepe Techhouse. Zeker even checken!

4- MONOBOX – VOLUME 2 /LOGISTIC
Op deze 12” staan remixen van producties van Robert Hood. ‘Trade’ werd geremixt door Matthew Dear, terwijl ‘Realm#2’ door Ultrakurt onder handen werd genomen. Matthew Dear’s mix is donker en diep, ik ga voor de funky minimal beats van Ultrakurt, die rocken!

5- ABE DUQUE - #7 /ABE DUQUE RECORDS
Deze oranje (!) 12’ is al enige tijd uit, maar ik was hem glad vergeten. Stom, want dit is een hele dikke plaat! Abe Duque is op een Acid trip, samen met de coole vocals van Blake Baxter, gaat Duque terug in de tijd toen House nog lekker underground was.
Ook de tweede track op deze kant is lekker oldskool, funky shit hoor. Dit wil ik wel horen de komende zomer... Acid Summer is here!

Klik hier om naar de tracks te luisteren.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws