Berlijnse electro tijdens )toon) Festival

Partyscene Redactie | 13 april 2004
headlines


Van woensdag 14 april t/m zondag 18 april vindt op diverse locaties in Haarlem voor de vijfde keer het Toon Festival plaats. Het Toon festival signaleert de ontwikkelingen in de muziek en de beeldende kunst, die het afgelopen decennium dankzij de digitale revolutie steeds dichter bij elkaar zijn gekomen.
Het Festival probeert randen van het muziekspectrum, de beeldende kunst en wetenschap toegankelijker te maken voor het grote publiek.

Zaterdag 17 april presenteert Electronation in de Patronaat Berlin Elektro Fest. De Berlijnse electro muziek is op dit moment erg hot, daarom zijn voor deze avond de twee meest actuele labels uit de Duitse hoofdstad uitgenodigd: Bpitch Control en International DJ Gigolo's Showcase. Van Bpitch Control is Ellen Allien van de partij. Zij geldt als een van de meest actieve en smaakmakende dj's en producers van het moment. In 2001 brachten de Berlijners Holger Zilske en Michael Schmidt, alias Smash TV hun eerste 12": 'Electronic Boy' uit op het Alliens Bpitch Control label. In 2002 volgde het debuutalbum 'Electrified'. Ze beschrijven hun muziek als: 'Electech with vocoder oldschool references'. De tweede cd heet 'Bits for Breakfast'.
Het Duitse dj-duo Zombie Nation hadden onderwacht een top-10 hit met het nummer 'kernkraft 400'. Het debuutalbum 'Leichenschmaus' van de heren van het International Deejay Gigolo label kreeg zeer goede recensies. Savas Pascalidis tenslotte is de Berlijnse dj die in 2002 de danswereld schokte met zijn ‘Galactic Gigolo’-album.

Electronation presenteert: Berlin Elektro Fest
Zaterdag 17 april
Patronaat
22:00-04:00 uur
Entree: 12 euro
www.patronaat.nl
www.toonfestival.nl




Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws