Legendarische Studio 54 resident dj Kenny Carpenter voor het eerst in Amsterdam

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

Stel, je bent een jongen van 17 en je bent in de jaren 70 lichtman naast de dj die de twelve inch heeft uitgevonden, Walter Gibbons, in de club Galaxy 21 in New York. Iedere avond kijk je hoe er naast je prachtige muziek gedraaid wordt en hoe honderden mensen steeds weer in extase raken. Af en toe mag je ook eens een plaatje draaien, maar het duurt 7 jaar voordat je eindelijk je grote kans krijgt. In een andere club, The Inferno, besluit Walter Gibbons dat hij tijdens zijn bijna 12 uur durende set even een uurtje wil slapen en dat jij best dat uurtje met zijn platen mag vullen. Je voelt je vereerd en nietsvermoedend begin je te draaien. Na een tijdje komt Mike Stone binnengelopen. Mike Stone vertelt je dat hij net een nieuwe club geopend heeft, op zoek is naar een dj voor de zaterdagavond en dat hij onder de indruk is van wat jij op dat moment aan het doen bent. Je probeert nog te zeggen: Ja maar Walter Gibb..., maar het is al te laat; Mike Stone wil jou als dj voor zijn club. Deze club was de Studio 54 (ook wel studio Filthy Whore genoemd) en deze Dj was Kenny Carpenter.

Inmiddels, 20 jaar later, is Kenny Carpenter een levende legende. Hij heeft gedraaid in bijna iedere club ter wereld, heeft eigen producties op zijn naam staan voor labels als Masters At Work Records en King Street en djs als Louie Vega hebben hem veel geld geboden om zijn platencollectie over te mogen nemen. Alleen hij is nog nooit in Amsterdam geweest...

Op zaterdag 10 april is het eindelijk zo ver. Tijdens Studio 54 at Hotel Arena kan Amsterdam eindelijk kennis maken met de heerlijke sound van deze sympathieke New Yorker. In een 4 uur lange, exclusieve set zal hij een mix laten horen tussen uplifting garage en soulful house en de lekkerste disco classics. En dit alles in een omgeving die lijkt op de omgeving waarin deze muziek ooit het best tot zijn recht kwam, inclusief vloerkleed en andere stijlvolle attributen. De avond zal worden opgeward door aanstormend talent Missing Links (o.a. Girls Love Djs), die de rest van de avond samen met de Italiaanse dj Mastersound in de kleine zaal oude underground soul, funk en disco zal combineren.

Studio 54 at Hotel Arena / Zaterdag 10 april 2004
Djs: Kenny Carpenter (VS),  Mastersound (IT), Missing Links (NL)
Tijden: 22:00 04:00 / Entree: 20,-
Voorverkoop via AUB ticketshop 0900-0191
Locatie: Hotel Arena TONIGHT / s-Gravesandestraat 51, Amsterdam
Studio 54 at Hotel Arena... is inspired by Tackybowhousetm

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws