Winnen: vrijkaarten voor Awakenings @ NDSM met o.a. Adam Beyer en Cari Lekebusch

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

De nieuwste editie van Awakenings vind plaats op 11 april in de NDSM Warehouse in Amsterdam. Het meest vooraanstaande techno-event van Nederland staat dit keer in het teken van louter Zweedse djs afkomstig van het Drumcode label. Onder hen Jesper Dahlback, Cari Lekebusch en technokoning Adam Beyer.

De NDSM Warehouse was rond oud&nieuw de locatie voor het laatste Awakenings event. Deze editie keert de techno-outfit van organisator Monumental waarschijnlijk voor de allerlaatste keer terug naar de oude hal van deze scheepswerf in Amsterdam-Noord. In tegenstelling tot een aantal edities geleden is de geluidsnorm weer terug op het oude niveau. Er kan weer ouderwets geknald worden.




Voor deze aflevering van Awakenings is gekozen voor een puur Zweedse line-up. Alle djs die komen draaien horen bij het Zweedse label Drumcode dat in 1997 is opgericht door de vooraanstaande techno dj Adam Beyer. Drumcode staat bekend om zn uiterst verfijnde releases vol minimale, stuwende techno. Dat belooft dus wat.

De Amsterdamse dj Shiva debuteert op Awakenings als opener van de avond, voordat de Zweedse posse aantreedt. Ze staat bekend als een karaktervolle dj die met haar freaky, funky en minimale sound perfect het pad effent voor wat komen gaat. Ze is niet de enige die voor het eerst op Awakenings achter de draaitafels staat, want ook haar opvolger Jesper Dahlback maakt zijn debuut op Awakenings. Aan deze dj, die als producer bekend is onder de naam Lenk, de taak het tempo zodanig op te voeren dat iedereen klaar is voor Adam Beyer.

Beyer behoort tot een van de grote favorieten van het Awakeningspubliek. Hij heeft gedenkwaardige sets op zn naam staan tijdens het outdoor festival. En deze avond zal hij laten horen waar de sound van zijn label Drumcode voor staat. Op dit zeer productieve label heeft hij werk van zichzelf en vele andere grootheden uit de hedendaagse technoscene uitgebracht. Op de lijst met samenwerking prijken namen als die van Monika Kruse, Luke Slater en Ben Sims.

Hierna is het tijd voor het derde en laatste debuut van de avond; het live optreden van het duo Hardcell & Grindvik. Ze zijn in de programmering terecht gekomen via de wish list, een wensenlijst samengesteld aan de hand van voorkeuren die het publiek op de Awakenings website heeft achtergelaten. Hun optreden wordt opgevolgd door de verschijning van Cari Lekebusch. Hij heeft inmiddels zijn excuses aangeboden en is weer in genade aangenomen door het Awakeningspubliek, nadat hij vorig jaar niet op kwam dagen op het festival omdat hij zn vliegtuig had gemist.

Afsluiter van deze editie van Awakenings is Henrik B. Hij is de zesde en laatste van de Zweedse afvaardiging die zal laten horen wat hij waard is. Henrik heeft op 26 oktober 2001 al een keer eerder op Awakenings gedraaid en schijnt sinds die tijd alleen maar te zijn gegroeid. De organisatie van Awakenings heeft besloten om vanaf dit jaar ieder feest aan een goed doel te koppelen. Dit keer is dat Greenpeace. Van ieder kaartje gaat 0,25 naar het goede doel en Awakenings legt daar nog eens 0,25 bij. Bij een uitverkochte evenement kan dit 3000,- opleveren.































Vrijkaarten winnen?

Technoliefhebbers opgelet! Start2Dance.com geeft 2x2 vrijkaarten weg voor deze editie van Awakenings. Het enige wat je hoeft te doen is antwoord geven op de volgende vraag:

*Welke dj had de vorige editie van Awakenings afgesloten?

Mail het goede antwoord en je volledige naam en adres voor vrijdag 10 april 2004 naar: dane@start2dance.com. Winnaars ontvangen via de mail bericht en zullen op de +1 gastenlijst worden gezet.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws