Fast Forward Dance Parade van Rotterdam naar Den Haag?

Partyscene Redactie | 1 april 2004
headlines


Deze week zijn de eerste verkennende gesprekken gevoerd tussen de Gemeente Den Haag en de Heineken Fast Forward Dance Parade. Den Haag onderzoekt of de parade van de haven- naar de hofstad kan verhuizen. De residentie is de afgelopen jaren culturele boegbeelden als Crossing Border en North Sea Jazz kwijt geraakt aan andere steden. FFWD organisator Henk Witteveen ziet wel wat in de plannen: “Het Malieveld is toch een prachtige plek voor een eindfeest.”

J. Bakker, bij de Haagse gemeente verantwoordelijk voor evenementen en manifestaties denkt ook dat Dance en Den Haag een prima combinatie zijn. “Niet om Rotterdam af te vallen maar Den Haag heeft een rijke historie als het om muziek gaat. We worden niet voor niets de ‘beatstad’ genoemd. Vroeger stond die beat voor de vele bandjes die hier actief waren maar wat mij betreft kan dat zo ingeruild worden voor ‘housebeat’.

Qua route wordt het nog puzzelen in de Haagse binnenstad. Bakker ziet niet graag dat de stoet te veel halt houdt bij belangrijke departementale gebouwen of koninklijke paleizen. Daarom wordt nu hevig gestudeerd op een alternatief, die waarschijnlijk over de Laan van Meerdervoort gaat lopen.
Wat FFWD organisator Witteveen betreft kan de verhuizing van Rotterdam naar Den Haag dit jaar al ingaan. Hij zegt: “Toen de Dance Parade acht jaar geleden naar Rotterdam kwam, was er nog niks te doen in die stad. Nu beschikt Rotterdam over een bruisend nachtleven. Als we hetzelfde in Den Haag kunnen bereiken, dan zie ik voor ons een grote uitdaging weggelegd.”

Even voor de duidelijkheid: dit was een 1 april grap!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws