Armin van Buuren presenteert nieuwe compilatie op Ocean Diva

Partyscene Redactie | 26 maart 2004
headlines


Al ruim drie jaar presenteert Armin van Buuren op donderdag ‘A State of Trance’ op ID-T Radio. Afgelopen jaar zag Armin zichzelf terug op de 3e plaats in de DJ Top 100 over 2003 van DJ Magazine. Maar het succes is Armin van Buuren niet komen aanwaaien. In de tussentijd ronde hij een studie Rechten af en werd een van de populairste trance dj’s van Nederland. Zijn stijl wordt wel eens omschreven als ‘emo-trance’ die je recht in je hart raakt. Op 29 maart komt zijn nieuwe dubbel-compilatie ‘A State of Trance 2004’ uit in Nederland.

Op die sound heeft Armin inmiddels patent gekregen en hij is er trots op. Armin: “Ik denk bij het word ‘trance’ voornamelijk aan de oude sound van Paul Oakenfold. Een warm melodieus geluid. Niet de euforische, over de top voorspelbare tranceplaatjes die je nu in de Top 40 hoort. Er zijn veel verschillende stijlen binnen het trance-genre, maar voor mij gaat het om ‘warme electronische dancemuziek’ en dat kan variëren van progressive tot techno.”

Ondanks de naam is de cd ‘State of trance’ een gevarieerde compilatie geworden, met meer dan trance alleen. Armin: “Je moet geen gevangene worden van je eigen stijl, daarmee beperk je jezelf en laat je je vastpinnen in een bepaalde hoek.” Op 17 april presenteert Armada tussen 22.00 en 05.00 uur onder de noemer ‘Armin Only’ een solo-optreden van Armin van Buuren op het schip Ocean Diva in de Amsterdamse haven om de nieuwe compilatie te presenteren. Kaarten zijn verkrijgbaar bij Free Recordshop en kosten 24,50 ex fee. Tot 01.00 uur kan men aan boord, daarna vertrekt het schip voor een muzikale tocht van drie uur. Voor meer informatie over ‘Armin Only’ kunt je terecht op www.arminvanbuuren.com.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws