Fantacid

Partyscene Redactie | 25 maart 2004
headlines


Dance4U events organiseert zaterdag 17 april de eerste editie van Fantacid. Dit feest in de muziekfabriek in Amsterdam gaat terug in de tijd van de oude acidfeesten met dj's die jaren geleden al te horen waren. In twee zalen draaien onder andere dj's Dano, Dimitri, Fierce Ruling Diva, Lady Dames, Per en Bart Skills.

Dano begon in 1984 met draaien en was te horen bij verschillende illegale radiostations. Hij is onder andere bekend van de Roxy, alwaar de eerste Acid feesten werden gegeven. In 1990 startten Dano, Dimitri en D-Shake de clubavond Club Loca in de Mazzo in Amsterdam. Vervolgens legde hij zich toe op de hardcore. Hij draaide veel op feesten met The Prophet, Gizmo en Buzz Fuzz, met z’n vieren werden zij het Dreamteam genoemd. Dit heeft er mede voor gezorgd dat hij vier awards heeft binnen gesleept voor beste gabber/ hardcore dj.

Fierce Ruling Diva, ook wel bekend als Flamman en Abraxas zijn ook de een van de eerst house dj’s waar Nederland mee te maken kreeg. Ze organiseerden illegale feesten. Eerst in een pand waar ze zelf woonden en later in een pand vlakbij Centraal Station, Planet E. Na 1,5 jaar feesten gegeven te hebben moest het sluiten. Ze gingen verder met een nieuwe after formule, in Subtopia, in de volksmond beter bekend als "Das Boot". Flamman startte ook Manic Monday samen met Dano, een succes formule totdat de zaak afbrandde. Het duo is ook bekend in de hardcore scene. Ook hebben zij een eigen label genaamd Lower Eastside Records. De wederhelft van Dano is Lady Dames. Ook zij heeft een aardige staat van dienst. Zij was een van de eerste vrouwelijke hardcore deejays. Ze toerde door binnen en buitenland. Na 1995 draaide Lady Dames liever techno op feesten zoals "Nieuw Vertier" van TPF.

Ook dj Per is al jarenlang niet weg te denken uit de Amsterdamse partyscene. Per maakte zijn debuut in de Melkweg op het feest "Het Bal". Vanaf 1989 draaide hij voor de Beat club, een van de eerste landelijke organisaties die house feesten organiseerde. Hij had zijn eigen avond in de Mazzo, onder de naam Paradise. In datzelfde jaar start hij ook de time machine avonden in de Melkweg. Na tien jaar organisatie van Time Machine is het concept stop gezet. Daarna bedacht Per samen met Sander Kleinenberg een nieuw concept: Earth werd geboren, een progressive avond in de Melkweg. Ook heeft Per een serie mix-cd’s uitgebracht in samenwerking met ID en T onder de titel Per’s Paradise.

Verder draait dj Bart Skills op het feest. Skils is de ontdekker van Traffic en Voltt. Hij heeft op uiteenlopende grote feesten gedraaid en zal nu ook weer de beste techno muziek laten horen. Met deze line beloofd de eerste editie van Fantacid een succes te worden.

Fantacid
Zaterdag 17 april
Muziekfabriek, Amsterdam
22:00-06:00 uur
Entree: vvk, 18 euro, deur 25 euro

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws