XCess, Electronation, Booming Sound, Afterparty

Partyscene Redactie | 18 maart 2004
headlines


Sven Väth, heeft geen introductie nodig. Zijn populariteit kent op dit moment geen grenzen. Deze techno god, behoort al sinds het begin van de dance tot de top van de wereld. Sinds 1982 al actief in de Duitse dance scene, gaf hij clubs als de Dorian Gray en de Omen een cult status. Ook startte hij Cocoon als een platform voor elektronische muziek op. Nu is Cocoon uitgegroeid tot een dj agency, een club, een platenlabel en organiseren zij events. Naast zijn drukke dj schema maakt Sven Väth nog steeds tijd vrij voor producties en remixen. Sven Väth is unstoppable !!

Steve Bug’s dj carriere begon in 1991 met het organiseren van zijn eigen feesten. Hierdoor kreeg hij een residentie in Club Maxx in Bremen. Hij maakte snel naam,stond op de Love Parade in Berlijn en al snel kwam zijn carriere in een stroomversnelling. Hij begon met het produceren en hij viel op door zijn vernieuwende sound, best omschreven als funky, deep en sexy tegelijk. Het meeste succes heeft Steve Bug tot nu toe gehad in 2003 met het opstarten van zijn eigen dj agency, platenlabel Poker Flat Recordings en dj boekingen over de hele wereld. Steve is rocking the planet

Zijn eerste dj boeking kreeg Toni Rios op zijn achttiende. Al snel kreeg hij een residentie bij de gerenommeerde clubs ‘Soma’ en bij de ‘Spin Club’ in Giessen. Spanje, Engeland, Amerika, Zuid-Amerika en Azië zijn enkele gebieden waar Toni Rios populariteit hoog is. Hij is een graag geziene dj op festivals als Dance Valley, I Love Techno, Mayday en vele andere. Zijn producties zijn ijzersterk en hij maakt niet voor niets deel uit van Sven Väth’s netwerk en boekingsbureau Cocoon !!

In 2000, na de wereld rond gereisd te hebben, vestigde Arter zich in Amsterdam. In deze periode ging zijn muziek interesse steeds meer richting de electro sound. Zijn doorbraak kwam in 2002 waar hij samen met zijn schoolvriend, Terry Toner, op het Awakenings Festival mocht draaien. Deze combinatie is perfect : Terry Toner’s banging techno gemixed met Herr Arter’s electro sound. Herr Arter’s sound kan het best omgeschreven worden als funky en energieke electro

Terry Toner wordt gezien als het grote talent in de electro scene. Op de leeftijd van tien, kwam Terry in aanraking met dance muziek. Na wat rave platen gehoord te hebben was hij meteen verslaafd aan deze vorm van dance. Zijn muzikale interesse gaan verder dan old skool electro en electro. Hij heeft een zwak voor o.a. de producties uit de jaren ‘80 van Stock, Aitken and Waterman. Door deze mix van muzikale interesses krijgen zijn dj mixen een speciale Terry Toner sound. Als resident van Electronation is hij een aanwinst voor de party people.

Voor deze speciale editie wordt het nieuwe sound systeem van Stage Accompany, het XL systeem, geplaatst. In dit systeem zitten geen compressie kamers waardoor er geen last is van vervorming. Het geluid dat uit de speakers komt is dus zuiver, strak en helder. Deze geluidsmuur zal over 4 delen verdeeld worden zodat de complete zaal gevuld zal zijn met hard en zuiver geluid. Deze sets zullen worden neergezet als een lijn bron.
Vj's Prime Meridian, lasers en decoratie zullen de zaal visueel compleet maken !!

Afterparty
Omdat de Power Zone maar tot 05.00 open zal zijn, zal er na deze editie een after party zijn in de 020 in Amsterdam. Deze begint om 05.30. De line up zal een verassing blijven.


Naam : XCess
Datum : 26-03-2004
Lokatie : The Power Zone, Sparklerweg, Amsterdam
Tijd : 23.00-05.00
Prijs : presale € 22,50 door € 25
Djs : Main area : Toni Rios, Sven Väth ( 4 hour set)
Area 2 : hosted by Electronation : Steve Bug (Poker Flat Rec. Berlin/Ger) Terry Toner en Herr Arter
Vj’s : Prime Meridian
Presale info : www.xcess-events.nl
URL : www.xcess-events.nl, www.electronation.nl, www.thepowerzone.nl.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws