Contractbreuk van dj leidt tot beslaglegging door boeker

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

Op zondagochtend 14 maart is door een plaatselijke deurwaarder beslag gelegd op de roerende goederen van de Amerikaanse techno dj Dylan Drazen (NYC/USA). Zijn Nederlandse boeker Rub.Ber Bookings had in een optreden bemiddeld voor het techno evenement Integrate op 21 februari jongstleden, georganiseerd door evenementen Musika Tremenda.

Drazen liet echter al voor het optreden weten de afspraken niet na te willen komen.
Hij gaf als reden op dat hij elders meer kon verdienen. Zowel Rub.Ber Bookings als Musika Tremenda vonden deze annulering niet rechtmatig en besloten om via juridische weg hun gelijk te halen. Drazen wilde vervolgens niet reageren op het verzoek van Rub.Ber Bookings om mee te werken aan een oplossing voor alle partijen, zodat Rub.Ber Bookings en Musika Tremenda zich verplicht voelden om tot nadere maatregelen over te gaan. Hiermee hebben zij tevens een duidelijk statement gemaakt dat dit soort zaken niet getolereerd worden binnen de dance scene.

Het feest en haar publiek hebben geen hinder ondervonden van de beslaglegging, welke deels op het evenement en deels in het hotel waar Drazen verbleef heeft plaatsgevonden.

Reactie Berry Beee Plasman van Rub.Ber Bookings
Ruim twee jaar lang maak je je hard voor iemand en promoot je hem waar mogelijk. Ook toen niemand nog interesse had bleef ik in Dylan geloven. Als je dan eindelijk na al dat werk ziet dat er een vraag naar een dj op gang komt, ben je enigzins trots. Maar als een boeking dan helemaal rond is en de dj besluit doodleuk om de boeking, zonder een acceptabele reden, te annuleren omdat hij ergens anders het dubbele kan krijgen, dan vind ik dat zeer kwalijk. Eigenlijk gewoon heel onbeschoft. Hij weigerde om eerder gemaakte afspraken na te komen en dat is gewoon niet acceptabel.
De beslissing tot het nemen van juridische stappen ging niet van harte. We stonden niet te springen om deze stap te zetten, maar we wilden duidelijk maken dat we zulke acties niet pikken. En dat is nu waarschijnlijk wel gelukt.

Reactie Frank van den Bold van Musika Tremenda
Je probeert professioneel zaken te doen en dat kan niet als mensen het zaken doen op een dergelijke wijze frustreren. Als je daar geen actie op onderneemt is het hek van de dam. Drazen heeft naar volledige willekeur gehandeld en was bijzonder onwelwillend, om niet te zeggen arrogant, in de hele kwestie. Hij weigerde simpelweg zijn afspraken na te komen, terwijl de boeking 100% bevestigd was en het meeste Integrate drukwerk zelfs al was verspreid. Ik kan het me niet veroorloven om op zon manier zaken te doen. Gelukkig is zoiets me als organisator nog nooit eerder overkomen.
Het is een maatregel geweest waar we absoluut niet blij mee waren om deze te nemen, maar we hebben het ervaren als een verplichting. Niet alleen naar onszelf, maar ook naar andere organisatoren die met dit soort zaken worden geconfronteerd. En tevens naar de bezoekers van evenementen die vaak teleurgesteld worden omdat een dj niet komt opdagen. Daar kan een artiest uiteraard ook een goede reden voor hebben, zoals ziekte en familie-omstandigheden. Maar Drazens weigering om op 21 februari op Integrate te komen optreden was totaal ongefundeerd. We konden simpelweg niet anders dan Drazen hierop juridisch aanspreken.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws