Amsterdam maakt zich op voor een nieuw grootschalig muziekfestival

Partyscene Redactie | 11 maart 2004
headlines


Onder de artiesten bevinden zich GusGus, The Youngsters (Live), LTJ Bukem feat. MC Conrad, Soul II Soul, Plump Dj’s en Scratch Perverts. Uiteraard ontbreken binnenlandse namen als Laidback Luke, Roog, Victor Coral, Michel de Heij en Real el Canario niet. Ook Eleven (winnaar Diesel-U-Music 2003 categorie rock) zal een optreden verzorgen. (Zie voor de complete line-up de bijlage.)

De bezoekers hebben de keuze uit twee festivaltenten, een podium op de tribune en Vakzuid, dat voor de gelegenheid ook als podium fungeert. De echte festivalgangers moeten deze dag niet ver lopen om verder te feesten. Aansluitend op het festival start rond 23:30 de enige echte afterparty van het Diesel-U-Music 2004 in Vakzuid, gelegen in het Olympisch Stadion met dj’s Stonebridge, Marnix en Phonopunk (winnaar Diesel-U-Music 2003 categorie dance)

Grootse Afsluiter competitie
Het Diesel-U-Music Festival is de grote afsluiter van de Diesel-U-Music competitie 2004. Het festival zal overdag plaatsvinden, voorafgegaan door de bekendmaking van de winnaars door de vakkundige jury. De winnaars van alle categorieen gaan uiteraard niet met lege handen naar huis. Een kleine greep uit het prijzenpakket: een managementintake met het MMF, financieel management van Ernst 'n Young, een media-awareness training van Leads PR, apparatuur (naar keuze) van Audio Amsterdam, een styling van Diesel. Bovendien maken ze kans op optredens tijdens FFWD, op avonden van Electronation, Chocolate en Club Silly Symphonies.


Laatste dagen inschrijving!
Let op! Tot en met 15 maart 2004 kan iedereen zich nog aanmelden via de website www.diesel-u-music.com of door het insturen van een inschrijfformulier die verspreid zijn bij platenzaken, muziekscholen en muziekwinkels. De act of band moet een demo insturen op CD of minidisk met een beperkt aantal tracks van max. 6 minuten. De sluitingsdatum is meteen het startsein voor de jury (bestaande uit toonaangevende personen uit de media- en entertainmentbranche) om aan de hand van de ingezonden demo’s een eerste selectie te maken. De volgende stap is een direct een live performance voor jury en publiek. De data van deze line-rondes zijn:

Categorie downtempo: 26 maart (Winston, Amsterdam)
Categorie urban: 27 maart (Winston, Amsterdam)
Categorie rock: 2 april (Winston, Amsterdam)
Categorie dance: 4 april (Vakzuid, Amsterdam) en 9 april (Club Silly Symphonies, Den Haag)

Hierna zal de jury per categorie twee finalisten selecteren die kans maken op de overwinning.

Start voorverkoop: zaterdag 13 maart 2004 op http://www.diesel-u-music.nl/

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws