Glen's Game Review

Partyscene Redactie | 10 maart 2004
headlines


Sonic Heroes
Soort game: platformer
Platform: PS2, GameCube en Xbox

Wie kent SEGA’s superheldje Sonic nu niet? Het supersnelle blauwe egeltje is eindelijk terug van weggeweest en wat schertst mijn verbazing: hij is nu ook in één keer beschikbaar voor drie verschillende consoleplatforms. Ach ja, de een z’n dood is de ander z’n brood…

Sonic Heroes is een erg vermakelijke platformer geworden. Het spel is geflipt als vanouds en er is nog een belangrijk onderdeel uit de vorige Sonic avonturen terug te vinden in deze kersverse titel: de zeer indrukwekkende, kleurrijke, doldwaze en uitdagende levels. Daarnaast bevat allerlei leuke nieuwtjes en verbeteringen. Zo zijn er vier verschillende storylines die je kunt spelen. En wat is het spel snel… damn, hier kan een gemiddelde rollercoastertrip echt niet aan tippen. Knipperen met je oogleden kan dan ook best wel eens fataal zijn tijdens het spelen. Ook het inbrengen van teamwork is een erg leuke aanvulling op de reeds bestaande Sonic-way-of-life.

Het draait bij het Sonic Heroes om het samenspel tussen drie figuurtjes in één team. Zo zijn er in totaal vier teams die allemaal voor een bepaalde moeilijkheidsgraad staan. Kies je voor Team Sonic dan bestaat je team uit Sonic, Tails en Knuckels. Dit team, met gemiddelde moeilijkheidsgraad, herbergt snelheid door Sonic, vliegkracht door Tails en brute daadkracht middels Knuckels. Zo is Sonic nog altijd uitermate geschikt om door de kurkentrekkers te scheuren, kun je Tails perfect gebruiken om hogerop te komen en kun je met Knuckels op doeltreffende wijze allerlei vervelend gespuis in de pan hakken. Door de juiste knoppen in te drukken wissel je tijdens het spelen van figuurtje. Op die manier werk je jezelf door de verschillende supercoole en bijzonder gedetailleerde levels. Ja ja, dit is duidelijk Fun met de hoofdletter F., hoewel…

Helaas kan ook in deze driedimensionale Sonic game het camerawerk het ingewikkelde leveldesign af en toe niet helemaal bijbenen waardoor je soms de weg kwijt raakt. Jammergenoeg laat de framerate het zo nu en dan ook even af weten.
Ondanks deze twee minpuntjes is Sonic Heroes ongetwijfeld veel beter te pruimen in 3D dan diens voorgangers Sonic Adventure 1 en 2. En ik ben er dan ook zeker van dat als SEGA in Sonic Heroes Part Two de framerate en het camerawerk onder controle krijgt, ze de volgende keer dan echt een ultieme platformer produceren!

Eindoordeel: 7,5

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws