JEFFERSON’S HIGH FIVE

Partyscene Redactie | 2 maart 2004
headlines


Het internet is de belangrijkste informatiebron vandaag de dag, dus je zou verwachten dat labelsites allemaal up-to-date zijn, maar niets is minder waar. Het komt geregeld voor dat ze voor het laatst zijn ge-update in 2002! Belachelijke zaak, want zo kan ik mijn werk niet goed doen.

Via Google moet ik dan weer verder spitten, op zich wel leuk hoor, maar het kost allemaal tijd. Bovendien is het voor artiesten die plaatjes uitbrengen op die labels ook niet echt leuk, toch weer een gemiste promotiekans. Jammer dat sommige label het belang hier niet van inzien.

Over labels gesproken, het Ovum label brengt deze maand het nieuwe album van Josh Wink uit. ’20 to 20’ verscheen het afgelopen jaar al op cd, maar nu komt het album ook uit op vinyl. Om dit te promoten komt Josh Wink op 18 maart draaien in de Amuse (Amsterdam), tijdens de officiële album releaseparty. De perfecte locatie om deze held in actie te zien. Be there or be forever sorry!

1- LUCIEN N LUCIANO – AMAEL /CADENZA
Na de undergroundhit ‘Orange Mistake’ van vorig jaar, komt Luciano nu met een nieuwe meesterwerkje op Cadenza, genaamd ‘Amael’. Hij werkt ditmaal samen met een andere Chileen, Pier Bucci geheten. Wat zetten deze mannen toch weer een geweldige sfeer neer in hun productie, erg mooi. Luciano heeft ook een nieuwe 12” uit op Peacefrog, als voorloper op zijn album, dat deze maand wordt verwacht. Ik kijk er rijkhalzend naar uit.

2- PABLO BOLIVAR – NEXT PLAYER /REGULAR
Deze 12” valt ook in de categorie Minimal of Clickhouse en is geproduceerd door Pablo Bolivar, deze man komt waarschijnlijk ook uit Chili. Er staan 3 tracks op deze 12”, allemaal erg sfeervol en goed geproduceerd. Helaas is de labelsite vorig jaar voor het laatst ge-update, dus meer info heb ik niet. Dat maakt deze productie echter niet minder interessant.

3- HARRY ROMERO – BE THE ONE /SUBLIMINAL
Als voorloper op het album van Romero, komt Subliminal deze week met de nieuwe 12” van Harry Romero. De a-kant sla ik over, want de b-kant is DE track waar het om gaat.
De Dubmix van ‘Be the One’ is een slepende track, een beetje Tribal, een beetje proggressive, uitstekend voor wat later op de avond. Het doet me denken aan een eerdere release van Romero, genaamd ‘Calling You’.

4- DJ MFR en VINCENT KWOK – COME TO ME /BLUEM
Compleet met nieuwe lay-out verschijnt deze week de nieuwe Bluem, alweer de 18e release op dit Californische label. Dj MFR en Vincent Kwok hebben voor de remix gekozen voor Charles Webster en dat pakt erg goed uit. Zijn remix is vrij minimaal en diep, met mooie keys en stukjes van de originele vocalen. Wegdroomplaatje!

5- GUIDED METHODS – COLLECTIVE EXPRESSIONS /GREENHOUSE
Dit is een leuke 12”, er staan 4 tracks op die allemaal swingen als een dolle. Voor wie houdt van Derrick Carter en Dj Sneak, zal deze plaat een smakelijk hapje zijn. Hoewel ik liever had gezien dat ze de tracks wat meer hadden uitgebouwd, want nu zijn het eigenlijk meer beats dan volledige songs. Toch goed bruikbaar in een funky setje.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws