3VOOR12 lanceert 8 nieuwe radiokanalen op internet

Partyscene Redactie | 2 maart 2004
headlines


Hedendaagse techniek maakt het eenvoudig om via internet meerdere stations in het leven te roepen. Het reeds bestaande kanaal 3VOOR12 Central laat de generalist aan zijn trekken komen die het leuk vindt om het muziekaanbod in de volle breedte langs te horen komen; de nieuwe kanalen zijn er voor de specialisten die zich bij voorkeur tot één genre beperken.

De nieuwe nonstop kanalen laten een mix van oud en nieuw materiaal horen. Wekelijks worden de kanalen van nieuwe nummers voorzien. Als service aan de luisteraar laat 3VOOR12 per track niet alleen artiest en songtitel in beeld verschijnen, ook de naam van het (eventueel) bijbehorende album en de platenmaatschappij verschijnen op het scherm. Zo veel als mogelijk voorziet de redactie nummers verder van aanvullende informatie.

Een aantal van de op 1 maart te lanceren kanalen is nauw verbonden met de VPRO-programma's op 3FM. Zo krijgen de programma's 3VOOR12dB (punk, metal, e.d.), 3VOOR12XL (hiphop en R'nB) en 3VOOR12BPM ieder hun eigen internet variant. De liefhebbers die op 3FM twee uur worden bediend, kunnen de rest van de week op internet terecht om 24 uur per dag muziek van hun favoriete genre te horen. De samenstellers van de 3FM-programma's verzorgen ook de muziek van de internet-kanalen.

Daarnaast wordt op internet ruimte vrijgemaakt voor genres die op reguliere radio in de knel zijn gekomen. Zo brengt 3VOOR12 Roots de klok rond de genres roots en Americana en staat 3VOOR12 Outer Limits voor experiment op snaar en sampler. De twee resterende kanalen zal 3VOOR12 flexibel inzetten. Op de kanalen kunnen thema's (bijvoorbeeld kerstplaten) of festivals centraal staan. In de laatste categorie valt Pinkpop On Air, het kanaal dat muziek van Pinkpop-artiesten centraal stelt zodat de liefhebbers zich richting hun favoriete evenement kunnen opwarmen. Dit kanaal wordt in samenwerking met 3FM verzorgd.

Het compleet overzicht van de kanalen vind je op http://3voor12.vpro.nl/3voor12radio

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws