Hot Kitchen Caves of Joy in 2004

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

Het onlangs gehouden 5-jarig bestaan van Caves of Joy en de daaraan gekoppelde release van onze dubbel cd In The Dutch Mountains was een groot succes. Dit feest staat in de Hot Kitchen historie geboekt als 'een van die avonden waarop alles klopte'. Voor ons als organisatie was het dan ook 'het' feest van de afgelopen 5 jaar.

Een nieuw jaar, een nieuw begin. Voor 2004 staan er wederom een 4tal feesten op stapel met een keur aan (inter)nationale (tech)house helden. Onze kick off voor 2004 zal plaatsvinden op zaterdag 20 maart a.s. met o.a. 'The Prince of Techhouse' Nathan Coles (UK), alom bekend van zijn releases op Britse labels als Get Fucked, Eukahouse en The End Recordings. Tevens zal de Zuid Afrikaanse House Goeroe en label eigenaar van het befaamde Platform Records Ryan Dent acte de presence geven die tijdens de maand maart  op tour is in Nederland. De resterende 3 edities voor 2004 zullen ingevuld worden met internationale grootheden als o.a. Tom Stephan aka Superchumbo en Danny Howells die ieder een exclusieve 5 uurs set ten gehore zullen brengen.

Naast onze vaste thuisbasis in de mergelgrotten staan er in 2004 een aantal Hot Kitchen feesten op stapel in het nederlandse clucircuit. Te denken valt o.a. aan Las Palmas te Rotterdam en een nog nader te noemen aantal lokaties die tijdens ons bezoek tot grot omgetoverd gaan worden.

Tevens is op 9 februari onze dubbel cd "In The Dutch Mountains" gereleased die gemixed en gecompileerd is door niemand minder dan de eigenaarde van het DEEP label, Peter van Hal aka John Doe en Caves of Joy oprichter Rho. Dit dubbele schijfje heeft de afgelopen 2 maanden uitermate lovende reacties gekregen van een aantal gerenommeerde muziekbladen als het Oor, BG Magazine en ID-Tmagazine om enkele voorbeelden te noemen.

Dit is echter nog niet genoeg. Hot Kitchen is achter de schermen druk bezig met de oprichting van het eigen Hot Kitchen label waar in de loop van 2004 de eerste 3e releases op zullen verschijnen. Qua sound zal het Hot Kitchen label zich voornamelijk op groovy & dirty techhouse produkties gaan richtten met zoveel mogelijk inbreng van nederlandse producers. De hoofdgedachte is om via het label 'The sound of the caves' op vinyl vast te leggen.

Voor de kenners onder ons.....verwacht in ieder geval produkties waarbij regelmatig gebruik gemaakt zal worden van het bijna heilige TB 303 kastje waar alles zo'n 15 jaar geleden mee begonnen is.

Wij willen jullie graag bedanken voor het plaatsen van onze feesten in jullie partagenda van 2003 en het geven van redactionele aandacht aan Caves of Joy. Wij hopen dat deze aandacht in 2004 wederom zal plaatsvinden. Onderstaand kunnen jullie in ieder geval alle info omtrent onze 1e editie van 2004 terugvinden.

Caves of Joy zaterdag 20 maart 2004

Hot Kitchen * Caves of Joy //  Always Digging For New Directions
De Mergelgrotten van Kanne // Avergat 14 // Maastricht/Kanne (B)
Tijd: 22.00 - 05.00
Voorverkoop: 20.- // Geen deurverkoop!!!!!

The Cave: Bart Hendriks (Extrema) 23:00 01:00 // Prince of Techhouse Nathan Coles * Get Fucked Rec. (UK) 01:00 03:00 // Rho (Hot Kitchen) 03:00 05:00
The Corridor: Goksel Yagci (TR) 22:00 00:30 // Rasheed Benjamin Brown (Latino Beats) 00:30 03:00 // Ryan Dent * Platfrom Rec. (South Africa) 03:00 05:00
Deco by Pino & Nicole // Slides in motion by Master Judocus 

Meer info:
www.hotkitchen.nl

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws