JEFFERSON’S HIGH FIVE

Partyscene Redactie | 24 februari 2004
headlines





Was het een aantal jaren geleden nog ‘not done’ om met cd’s te draaien, sinds de introductie van de Pioneer CDJ- 1000, dragen alle topjocks mapjes vol cd’s met zich mee.
Datzelfde Pioneer komt dit jaar met een digitale audio en video speler, de DVJ-X1, die eruit ziet als de CDJ-1000, maar waarbij je videobeelden kunt mixen en manipuleren.
Je kunt er overigens ook je cd’s gewoon in afspelen.

Ik berichtte er al eerder over, de SL_DZ1200 cd-speler van Technics, die het moet opnemen tegen de populaire Pioneer 500/600 mixer. Hij ziet er in elk geval geweldig uit, het is net een Technics Sl 1200 draaitafel en de specificaties liegen er ook niet om. Verwacht hem medio april/mei en de prijs ligt (voor de US) zo rond de $ 1000,-

Ook Numark komt met een cd-speler, de CDX-1, die de afmeting heeft van een draaitefel en waar ook een dikke plak vinyl op ligt, zodat het net een platenspeler lijkt. De vormgeving is in elk geval erg bijzonder, er zitten ook een hoop effecten en andere leuke dingetjes op. Verwacht medio maart voor $ 1200,-

Het zit er allemaal rete interessant uit en dan heb ik het nog niet eens gehad over de Vinylscratch-klonen die her en der opduiken. Er zijn namelijk diverse bedrijven die systemen op de markt brengen, die uitgaan van het Vinylscratch principe, maar er hun eigen ‘touch’ aan geven.

1- HIPP_E – BLACKER THAN /NIGHTSHIFT
Deze nieuwe productie van Hipp-E is een absolute topper, hij redt het prima zonder H-Foundation partner Halo. Het origineel van “Blacker than” heeft een reteswingende beat en een slepende baslijn, er zitten niet veel andere elementen in, maar het geheel funkt optimaal.
Maar ik vind de remix van Jimpster zo mogelijk nog beter, hun mix is combi van breakbeat, elektro en dub. Heel hypnotiserend en diep. Dit is nog een promo, ik weet helaas niet wanneer deze 12” officieel uitkomt.

2- DJ MADSKILLZ – MORNING GLORY /100% PURE
Na jaren van afwezigheid, verschijnt er (binnenkort) eindelijk weer iets op het Nederlandse 100% Pure label. Wie al wat langer meedraait, herinnert zich vast nog de releases van Steve Rachmad of Orlando Voorn, die begin jaren ‘90 op het label uitkwamen.
Een welkome terugkeer van 100% Pure met deze release van Dj Madskillz, bekend van zijn Azucar producties. ‘Morning Glory’ is tech-house tune met een Latin tintje, samengesmolten tot een zeer funky werkje.
Op de andere kant staat Jerome’s uitstekende remix, diep en melodieus, geheel in de lijn van de ‘klassieke’ 100% Pure releases. Kwaliteitsvinyl!

3- JUAN IBORRA – HOUSE RALANTE /DARKROOM DUBS
Alweer de 4e release op label van Silicone Soul, te weten Darkroom Dubs. Juan Iborra is een Spaanse producer, die onder de naam Swimming Pool de vorige Darkroom Dubs 12” produceerde. ‘House Ralante’ is een groovy plaatje met een lekker baslijntje en de nodige trommeltjes voor de swing. De Hipp-E remix op de andere kant is wat compacter en erg lekker. Check ook de minimale remix van Overtone. Muy bien!

4- TOM NEVILLE – JUST F*CK /UMM
De promo deed al enige tijd de ronde en werd goed opgepikt door de bekende Dj’s. Nu komt de plaat officieel uit. De gimmick van de plaat is de gesproken tekst: “Don’t smoke sigarettes, don’t take any drugs, don’t go out tonight, just Fuck!” Dit wordt allemaal voorzien van een hele dikke, electro-achtige groove, compleet met Mr. Oizo basje. Kortom, een dikke partyplaat! Er staat ook een accapella van de tekst op deze 12”.

5- VARIOUS – FREAKED SAMPLER /FREAKED
Het label Freaked komt deze week met een leuke artistsampler, met ondermeer nummers van Demarkus Lewis, Souldoubt en BOD. Het is de track “Who’s Bad?” van Demarkus Lewis, die mij deed besluiten deze 12” te kopen. Deze man is de laatste tijd erg goed bezig. ‘Who’s Bad?” is een lekker zweverig Deephouse plaatje, vooral de baslijn werkt aanstekelijk, het is moeilijk je lichaam stil te houden, zo funky is die!

Klik hier om naar de tracks te luisteren.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws