JEFFERSON’S HIGH FIVE

Partyscene Redactie | 10 februari 2004
headlines


Wie weleens een officiele mix-cd heeft gemaakt, weet dat het een langdurig proces is. Je moet eerst je favoriete nummers indienen bij het label dat de cd gaat uitbrengen, daar wordt vervolgens toestemming aangevraagd bij de diverse platenmaatschappijen om het nummer te mogen gebruiken. En dat mag helaas lang niet altijd. Dus moet je alternatieve tracks zoeken en hopen dat die labels wel toestemming verlenen. Dit kan maanden in beslag nemen.
Het is dan ook niet zo gek, dat Dj’s gewoon thuis een mix maken, daar cd’s van branden en die vervolgens in de platenshops te koop aanbieden.

Nu is The Record Industry Association of America (RIAA) een campagne begonnen tegen deze illegale distributie, en hebben al voor meer dan $ 100.000 aan cd’s in beslag genomen.
Jammer dat ze in VS niet begrijpen, dat Dj-mixen een wezenlijk onderdeel zijn in de promotie van de Dj (en de producers van tracks die op deze cd’s staan, want ook voor hun is dit een heel goed promotiemiddel). Maar ja, ze begrijpen wel meer niet daar aan de andere kant van de Oceaan.
Bovendien zijn de gebrande aantallen marginaal, want weinig dj’s hebben thuis professionele branders staan, die 10.000 cd’s per dag kunnen branden.

Dus laten we vooral doorgaan met het verspreiden van mix-cd’s!

1- AGENT 001 – WHEN PIGS FLY /REVERSIBLE
Agent 001 bestaat uit Steve Porter en Eli Wilkie en dit is hun 4e release onder die naam. ‘When pigs fly’ is een relaxte proggy/ tech house track met een funky baslijntje en een oldskool synth. ‘Tektonic Shift’ is een stuk dieper, ik vind het mooi zoals de synths er later bij komen. Kortom 2 kanten plezier op deze 12”.

2- NATHAN COLES – ANOTHER DAY /GROOVE PLEASURE
Deze Nathan Coles zit volgens mij ook erg vaak in zijn studio, hij werkte samen met o.a Nils Hess en Smithmonger en produceert ook onder verschillende aliassen, zoals Get Fucked, Soggy Plop, Housey Doingz. ‘Another Day’ is een typische tech house track met een dikke baslijn en subtiele veranderingen. Op de andere kant staat het funky nummer ‘Backfoot Boogie’, dat later een wat sinistere ondertoon krijgt. Pure Tech house!

3- PEACE DIVISION – NO MORE SUBLIMINAL SHIT /LOW PRESSINGS
Na een korte afwezigheid zijn Justin Drake en Clive Henry weer samen de studio ingedoken. De ‘hook’ van deze track is een mannenstem die roept: ‘No more subliminal shit’, daar zal Eric Morrillo niet zo blij mee zijn. De sample komt van een oude’ Breaks en Beats’ lp van Roc Raida. De track zit qua beats een beetje in de Breaks hoek, bouwt lekker op en bevat weer de vertrouwde Peace Division sounds. I’m loving it!

4- HIPP E – RASTAMAN /DETOUR
Na een succesvolle en productieve periode, ging het duo H-Foundation vorig jaar uit elkaar. Dit is jammer, maar treuren hoeft niet, want ook als solo artiesten staan de heren hun mannetje. Hipp-E komt nu met een fijne plaat op het label Detour. ‘Rastaman’ is een groovy nummertje met veel afwisselingen en mooie sounds. ook de tacks op de andere kant zijn het draaien waard.

5-VARIOUS – SOUNDS FROM JAMAYKA /JAMAYKA
Een verzamelaar van het label Jamayka uit Chicago met nummers van Audio Soul Project, Demarkus Lewis en Grant Dell. Met name ‘Wrong #’ van Lewis, waarin iemand een fout telefoonnummer heeft gedraaid, is erg vet. Dit label heeft al een aantal uitstekende 12”-es uitgebracht en moet je zeker in de gaten houden het komende jaar.

Klik hier om naar de tracks te luisteren.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws