Report: Dial T for Techno

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

We konden al reeds M draaien voor moord, (en om misdaad anoniem te melden maar ik geloof dat men daar niet echt over heeft nagedacht.) Vrijdag 30 januari konden we ook T bellen. T for Techno. Dial M for Murder is een klassieker dus de verwachtingen waren hoogespannen. Nog een bel klassieker? Aan de line up zou het in ieder geval niet liggen, met Dylan Drazen als de grootste troef, een troef die Integrate was kwijtgeraakt.

Vrijdagavond. Na een borreltje te hebben gedronken in Leiden, iets voor twaalven op weg naar Incasa waar een flinke rij stond. Fijn. Flinke rij=flink wachten, flink wachten=flink niet fijn. Ik realiseerde me alleen nog niet dat ik in een andere hoedanigheid was dan normaal, namelijk, als pers. Na twintig seconde viel me dan ook gelukkig de press entrance op. Wat een genot is dat zeg! 10 meter rij waarvan je de kwade blikken in je rug voelt prikken. Hehe. So long suckers ;-) Naam noemen, meteen doorlopen, nou ja meteen.natuurlijk eerst het beruchte naamgrapje op de lijst: Ik heb geen Robbert staan..Wel een RobbertJan. (Not amused <_<)

Maar goed, als ik iemand zijn lolletje kan gunnen door ff te glimlachen  dan ben ik ook de slechtste niet. Door naar de zaal die er opvallend mooi gedecoreerd uitzag met zijn lasers en grote ballonnen, of moet ik dat Spheres noemen? Nou ja, dingen aan het plafond dus. Het zag er in ieder geval uitermate goed uit. Geluid was ik niet echt over te spreken maar eenmaal op de dansvloer aangekomen bleek dat reuze mee te vallen. Heeft ook eigenlijk wel zo zijn voordeel: wil je dansen en de muziek hard horen? Zoek dansvloer. Wil je even praten? Zoek bar.

Marqx was zo te zien net klaar en hoewel ik daar niet veel over kan melden moet hij goed bezig zijn geweest gezien het enthousiasme van het publiek en de eerste bekenden die ik tegenkwam, al kan dit ook te maken hebben gehad met Dial V for Vodka en Dial B for Beer. Aint no party like an alcoholic party huh, peeps? ;)

Tijd voor de eerste live act. Jerome. Laatste keer dat ik Jerome hoorde was op Amsterdam Dance Event 2001 toen hij de weinig glorieuze taak had om mensen die niet voor Jeff Mills kwamen te mogen vermaken in de andere zaal van de Melkweg. Heb hem toen een uurtje gehoord en het feit dat ik me dit nog kan herinneren terwijl ik voor Jeff Mills was gekomen, zegt genoeg lijkt mij. Ook dit keer kan ik maar 1 ding zeggen: Top!
Normaal als je net binnen bent is het toch voornamelijk praten en inkomen. Niet dit keer: vanaf het begin staan knallen! Was ook wel nodig want na Jerome was het tijd voor een beukertje, Kay D smith. Als iets de gemoederen binnen de technoscene bezig houdt dan is het wel de immense populariteit van het harde genre. De ene vindt het een verschrikkelijke ontwikkeling de andere kan het wel waarderen. Ik ben de andere. Lekker hersenloos raggen op zijn tijd moet kunnen toch? Hoorde Manu le Malin, hoorde wat eigen producties, hoorde wat foutjes maar wat maakt het uit, ik vond het uitermate vermakelijk. Natuurlijk wel weer het nodige commentaar om me heen gehoord over het gebeuk maar dan moet je ook niet naar een feest gaan waar Kay D Smith geprogrammeerd staat. Als je naar Lloret de Mar op vakantie gaat ga je toch ook niet lopen miepen over dronken kleuters?
Tijd voor de volgende Live Act. Een die wij allemaal kennen, tenminste wij allen van Start2dance. Carlos Rios vs Vincent de Wit! Fris, anders, goed! Mocht Rocco dit Lezen: ZET ZE OP AWAKENINGS! (nee, ik ben niet van de subtiele hints :D)

Ondertussen was het drie uur geworden en was het tijd for the man that we were all waiting for! Alhoewel manmannetje! Ik had een heel andere voorstelling van Mr Drazen en stond ook heel raar te kijken toen hij de DJ Booth betradt! 

Opnieuw goed maar om een een of andere reden was na het geweld van Kay D Smith en de originaliteit van de Live acts een beetje een been there done that gevoel dat ik eraan over hield. Had er eigenlijk meer van verwacht maar terwijl zijn set vorderde begon ik het wel meer te waarderen. Denk persoonlijk ook dat de moeheid parten begon te spelen want rond een uur of half vijf had ik het wel gehad en werd het zodoende ook tijd om huize Zephyr een aftertje te houden.

Conclusie: het was top. Helemaal voor een eerste produktie. Eigenlijk het enige kritiekpuntje dat ik heb en dat is denk ik ook nog eens persoonlijk: Door de combi: DJ, live act, DJ, live act, DJ voelde het steeds alsof ik iedere keer opnieuw binnenkwam.
Misschien is twee live acts te veel als je maar 6 uur te vullen hebt omdat het voor mijn gevoel  een beetje de flow opbreekt. Een Live act zal namelijk moeilijk kunnen inhaken op zijn voorganger.

Er schijnt ook een vechtpartij te zijn geweest maar niemand die ik sprak schijnt daar iets van meegekregen te hebben. Toch jammer en eigenlijk begrijp ik het ook niet. Ook ik krijg wel eens een duw. Ook ik krijg wel eens bier over me heen maar nooit heb ik het in overweging genomen om dan maar te gaan meppen. Denk nou eens een keer mensen: Je dupeert er ook mensen mee die er niet om gevraagd hebben. Mensen die geen zin hebben in je geknakte ego. Zag ook een hoop vage koppen en het ene zal vast wel met het andere te maken hebben gehad.

Desalniettemin mag am-produktions mij zeker nogmaals Dialen voor Techno!

Grtz,

Raptor
Raptor@start2dance.com

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws