Oplageverhoging voor Clubbin Magazine

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

AMSTERDAM Door de toevoeging van een nieuwe editie aan het Clubbin concept verhoogt uitgeverij Space Babies het bereik van dit magazine naar 140.000 stuks. Clubbin heeft hiermee met afstand het grootste bereik onder uitgaande jongvolwassenen. De toevoeging van de nieuwe editie staat los van de specials, die volgens hetzelfde concept uitgebracht worden. Zo werd onlangs voor een horecagroep in Oss een magazine opgeleverd.

Clubbin is een sponsored magazineconcept dat in opdracht van discotheken door heel Nederland wordt uitgegeven. Elke discotheek heeft een volledig eigen editie in een oplage tussen 10.000 en 40.000. Het magazine wordt direct verspreid onder gasten van de discotheken, maar ook opgestuurd naar de ledenbestanden en via het flyercircuit in de grote Nederlandse steden verspreid. De inhoud van elk magazine is afgestemd op de discotheek. Zo brengt de Amsterdamse club The Power Zone een magazine uit dat op exclusieve lifestyle is gericht. In het magazine van de Time Out in Gemert staat bijvoorbeeld een interview met dj Dana.

Sinds het eerste nummer in november 2002 zijn er continu nieuwe edities aan het concept toegevoegd. Elke nieuwe editie bestaat uit een geheel eigen magazine voor een discotheek. Het formaat en uitvoering is voor alle edities gelijk. Door het succes van Clubbin is ook vanuit andere (horeca) bedrijven de vraag ontstaan naar een eigen magazine. Deze specials worden ook zelfstandig door Space Babies geproduceerd.

Clubbin' biedt adverteerders een bijzonder doelgericht bereik bij een groep van uitgaande jongvolwassenen in de leeftijd van 18 tot 30 jaar. Bovendien koppelt het magazine een product of merk aan de autoriteit van een discotheek. Space Babies biedt de mogelijkheid om in alle edities, met een landelijk bereik, te adverteren. De advertentie krijgt dus alle aandacht die ze verdient. De kosten van een plaatsing liggen beduidend lager dan bij andere titels.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws