UDC PRESENTS: CARL COX en FRIENDS

Partyscene Redactie | 29 januari 2004
headlines


Voor het eerst in de Nederlandse muziekgeschiedenis zal de Engels techno en techhouse DJ Carl Cox tezamen met door hem uitgekozen DJ’s op 3 april a.s een 9 uur durend optreden verzorgen in de Rotterdamse Ahoy’. Ras-entertainer Carl Cox wordt door velen in de dancewereld erkend als de beroemdste en meest bekroonde DJ ter wereld. Die bekendheid heeft hij niet alleen te danken aan zijn imposante fysiek en muzikale topproducties maar ook aan zijn vernieuwingen en legendarische optredens. Three-deck mixing is een Carl Invention en de sets in Sydney en Hawaii waar hij binnen 24 uur 2 maal het nieuwe millenium inluidde lieten een onuitwisbare indruk achter bij zijn grote schare dance-fans.

Ook in de lage landen staat de naam Carl Cox synoniem voor dampende muziekexplosies en ultieme dance-experiences. Na vele succesvolle optredens in Nederland beleefde Cox en zijn fans dit jaar een ongekend hoogtepunt. De Engels mega DJ sloot zijn eigen Global Stage af met een magistrale set tijdens Dance Valley 2003.

In April 2004 gaat Carl een stap verder. Na het succes van onder andere Tiesto in de Gelredome is Nederland klaar voor Carl Cox en Friends. Als op 4 april in Rotterdam ’s werelds beste atleten aan hun 42 kilometer beginnen sluit de engelse king of techno zijn nog nooit vertoonde dance-marathon hoogst persoonlijk af. Cox’ mega-lange set begint rond 01.00 ’s nachts en zal worden voorafgegaan door een wervelende show van vrienden die door Carl zelf zijn uitgenodigd.

De show is geconcentreerd rond 1 DJ, maar de toevoeging van enkele zeer persoonlijke DJ-vrienden maken volgens Carl het verschil. Back to back sets, mixen met 6 decks en 4 cd-mixers, final scratch en andere verrassingen zullen de fans een ongeevenaarde ervaring bieden. De Friends zullen tijdens de speciale persconferentie op 4 februari in hotel Westin te Rotterdam om 15.00 uur door Carl bekend gemaakt worden. Eén Friend zal op die dag onbekend blijven. Met deze mystery guest heeft Carl een track opgenomen op zijn nieuwe CD waarvan bij wijze van premiere flinke delen te horen zullen zijn op 3 april in Ahoy’. Later in februari zal bekend gemaakt worden wie deze vriend van Carl is.

UDC presents: Carl Cox en Friends, Locatie: Ahoy’ Rotterdam, Datum: Zaterdag 3 april
Tijd: 21.00 – 07.00 uur, Prijs: Euro 37,50 excl.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws