I HATE OFF CORSO!

Partyscene Redactie | 16 januari 2004
headlines


Het begon allemaal in die oude bioscoop ‘de Corso’ aan de Kruiskade in Rotterdam. Initiatiefnemers Michiel Smit, Denise Geerling, Charlie Porter en Fleur Kolk bedachten dat het helemaal niet zo gek zou zijn om clubavonden te beginnen in de lounge van die bioscoop. De naam lag al voor de hand:’Off Corso’. De opzet was voornamelijk om een culturele draai aan het Rotterdamse uitgaansleven te geven. Door middel van originele concepten waarbij het clubgebeuren werd gecombineerd met elementen uit de media, kunst, mode en literatuur, werd een eigentijdse markt aangeboord waarvoor Rotterdamse partysceners en masse voor vielen. En de opening viel toevallig samen met het Rotterdamse filmfestival en de viering van de culturele hoofdstad van het jaar. Het laatste was van groot belang omdat het de club de gelegenheid bood haar culturele bijdrage te leveren aan de havenstad. En dat viel in heel goede aarde, zowel voor het uitgaanspubliek als voor cultureel Rotterdam. Langs deze formule werd ‘Off Corso’ een begrip in het nachtleven van Rotterdam en ver daarbuiten.

Inmiddels behuisd Off Corso de hele bioscoop. De hoogtepunten uit de afgelopen 3 jaar waren niet van de lucht. Ongetwijfeld hoort daarbij het eerste superfeestje in de lounge:’Alliance Sociale’. Ook de uitreiking van de ‘Gouden Kabouter’, waarbij Off Corso de eer in ontvangst mocht nemen, bleef nog lang in het geheugen. En de euro entree die tijdens het filmfestival vorig jaar werd gehanteert behoort ook tot de favorieten. Maar Off Corso gaat door. Door met nieuwe, diverse en gevarieerde concepten om het publiek te blijven boeien.

Urban groovezz, Chocolate, Gers en ON bieden op dit moment avondvullende programma’s
die de gemoederen in het weekend op maandelijkse- of wekelijkse basis verhitten. Naast het publiek is ook de muziek gemêleerd gevarieerd: van blanke eclectische popmuziek tot hiphop en house; de grote DJ-namen geven aan ieder genre een sublieme draai.

Deze DJ’s zullen ook aanwezig zijn tijdens het verjaardagsfeest van de club op de 22e januari.
Toevallig genoeg ook weer tijdens de opening van het filmfestival, dat de stad weer 10 dagen in haar ban zal hebben. Speciaal hiervoor is er een optreden gereserveerd voor Team Tendo uit Frankrijk, waarna het aloude leger van DJ’s de avond gepast zullen afronden. De line-up bestaat uit back2back Off Corso residents and regulars:
L-Dopa vs. Thelonius
Phill Peoples vs. Leroy
Mr Wix vs. Jeremaine S.
Visuals by Filter

Voor meer informatie kijk je op www.off-corso.nl

Off Corso, Rotterdam
22 januari 2004
Aanvang: 23.00-05.00
Entree : € 2,-!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws