Report: T. Raumschmiere in Nighttown

Partyscene Redactie | 13 januari 2004
headlines


Dat was goed te merken in Nighttown, want alle kaarten voor het feest met de Duitse electro producer T. Raumschmiere, in de Basement van de Rotterdamse discotheek waren ver van te voren uitverkocht.

Ondanks het feit dat er door de organisatie weinig inventiefs is gedaan met de aankleding in de Basement, zat het met de gezelligheid wel pluis. Het publiek, grotendeels mannelijk, was fan. Fan van de Duitser en zijn electro punksound. Het enthousiasme van het publiek tijdens de opwarmronde met wat electro classics was al hevig, maar toen T. Raumschmiere, die in het echte leven Marco Haas heet, zelf de zaal betrad ging het dak eraf.

T. Raumschmiere staat er nou niet bepaald om bekend dat hij de oren van het publiek spaart, maar het volume in de Basement sloeg werkelijk alles. De hoge gitaarklanken die uit de computer kwamen in combinatie met het geschreeuw van de Duitser zelf door de microfoon zorgde regelmatig voor een pijnscheut in de oren. Electro punk wordt het geluid van T. Raumschmiere wel genoemd al leek het deze avond af en toe wel op electro metal. Hoe harder hoe beter leek de man achter de apparatuur te denken.Met zijn keybord in de lucht leek hij net zo te genieten van de underground sfeer als het punky publiek. Terwijl zijn hit “monster truckdriver” door de boxen heen knalt, trekt de Duitser zijn shirt uit en nog een blik bier open. “The crow goes wild” en er wordt spontaan een pogosessie ingezet.

De eentonigheid van de avond lijkt de gezelligheid fataal te worden. Het publiek keert ver voor sluitingstijd en met pijn in de oren terug huiswaarts. Een avond lang T. Raumschmiere was voor hen en mij misschien iets te veel van het goede. Op een festival, het publiek een uurtje opzwepen lijkt een betere keuze dan een avondvullend programma in de kelder van een discotheek.

Tekst: Anton van der Heiden

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws