1e Paal nieuwbouw poppodium Patronaat

Partyscene Redactie | 7 januari 2004
headlines


Architect Paul Diederen van het bureau Diederen Dirrix van Wylick Architecten uit Eindhoven heeft het gepresteerd een gebouw te ontwerpen waarin een grote zaal voor 600 tot 950 staanplaatsen en een kleine zaal voor maximaal 300 personen boven elkaar gesitueerd zijn.

Er komt ook een café/ eetcafé met ongeveer 80 zitplaatsen, verdeeld over drie niveaus, waar ook kleine 'unplugged' bands of dj's terechtkunnen. Elke zaal heeft een eigen ingang (allen aan de Zijlsingel) zodat ze onafhankelijk van elkaar te gebruiken zijn, maar binnen het gebouw zijn zalen en café ook met elkaar te verbinden bij b.v. een festival.

Aangezien de zalen gelijktijdig geprogrammeerd moeten kunnen worden, is de interne isolatie optimaal geregeld, waardoor temeer de geluidsoverlast naar buiten toe nihil zal zijn. Bovendien is er een inpandige laad- en losstraat midden in het pand (de 'Schlucht'), waardoor kleine auto's en busjes maar ook een vrachtauto een plaats krijgt binnen in het gebouw en er tijdens het intern laden en lossen geen geluidsoverlast voor de buurt ontstaat.

Patronaat zit tijdens de nieuwbouw in haar tijdelijke huisvesting op de Oostvest 54, daar vinden de concerten en dancenights nu plaats.

In 2005 is het nieuwe Patronaat klaar.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws