Benny Rodrigues stopt tijdelijk met draaien

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

Als er 1 persoon vanuit het niets binnen no-time de Nederlandse dj-top is binnengeslopen, dan is dat Benny Rodrigues wel. Deze geboren en getogen Rotterdammer heeft de afgelopen drie jaar zijn kunsten op zon beetje elk succesvolle clubavond, evenement en / of festival mogen vertonen.
 

 
Rodrigues is resident-dj in Now&Wow (waarvoor hij 2 mixcompilaties mocht opnemen), de Club Risk-avonden, de zeer populaire Belgische club Caf DAnvers en de eveneens in Antwerpen gesitueerde Cruises to Pleasure-bootfeesten. Ook is hij een graag geziene gast in internationale clubs en op feesten als: Nighttown, Off-Corso, Club Las-Palmas, Chemistry, Club More, Paradiso, de Melkweg, Ministry of Sound on Tour, Silly Symphony,s, Asta, Paard van Troje, Extrema, de Rechter, de Matrixx, Doornroosje, Space Ibiza, Opium Miami, Prados Praag, Haoman 17 Jeruzalem, Innercity, Impulz, Sensation, Sound/Vision, Mysteryland en Dancevalley. 
Met recht spreken we dan ook van een fenomeen dat ondanks zijn extreem jonge leeftijd (21!) de afgelopen jaren veel ervaring in de mondiale dancescene heeft opgedaan.
 
Vanwege de extreem snelle voorspoed in Bennys carrire, is hij nooit in staat geweest om de omringende (zakelijke) aspecten van het vak onder de knie te krijgen. Zo is hij een van de weinige Nederlandse top-djs zonder producties op zijn naam en zonder website. Zelfs zijn eigen boekingen regelt hij nog steeds zelf. Dit heeft hem doen besluiten om vanaf begin januari tot begin april te stoppen met draaien, zodat hij zich volledig kan richten op de volgende twee projecten:
 
1) Benny Rodrigues: dj/producer + agency & management
 
Benny zal zich naast het draaien meer op het produceren van muziek toeleggen. Het is de bedoeling dat deze drie maanden gebruikt zullen worden om met verschillende artiesten de studio in te duiken voor diverse muzikale projecten. Daarnaast zal hij ook zijn eigen boekingen en management als dj/producer in eigen beheer brengen, dit geheel ondersteund door zijn eigen website (www.bennyrodrigues.com) (medio maart on-line)
 
2) BR Records
 
In het komend kwartaal zal Benny Rodrigues een nieuw label starten. Dat zal als platform van zijn sound dienen. Het is de bedoeling dat er (met name in het begin) tracks van zijn geliefde en gerespecteerde artiesten uitgebracht zullen worden. Ook zullen er in de toekomst, met grote regelmaat, eigen tracks op uitgebracht worden. Dit project zal ondersteund worden door de website www.br-records.com, vanaf medio maart in de lucht. 
 
Naast dit alles, wordt er naar mogelijkheden gekeken om zijn toekomstige dj-sets uit te breiden met het alom geprezen Finalscratch computersysteem en het draaien met cds. Dit wordt serieus overwogen vanwege de ruimere, creatieve vrijheid van het draaien van (nieuwe)tracks tijdens zijn toekomstige dj-sets.
 
Begin april 2004 zal Benny Rodrigues weer ten tonele verschijnen. Dit heugelijke feit wordt gevierd met de release van een fonkelnieuw mixalbum. Voor vragen of meer informatie betreffende Benny Rodrigues: stuur een e-mail naar bennyrodrigues@hotmail.com.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws