11e editie BG Magazine Dance Awards groot succes

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

Voor de 11e (!) keer vond zondag 21 december de BG Magazine Dance Awards (ook bekend als de LSDAs)  plaats, georganiseerd door het toonaangevende dancetijdschrift BG Magazine. Het publiek bepaalde naar aanloop van Awarduitreiking wie van de genomineerden tot winnaar uitgeroepen zouden worden. In Hotel Krasnapolsky werden tijdens het Lucky People Center (een meet en greet event voor de professionals in de dancescene) de winnaars bekendgemaakt. De presentatie van dit spectakel was in handen van MTV presentatrice Barbara Karel. Na afloop van de uitreiking gingen de deuren voor publiek open en draaiden meer dan tien djs hun favoriete platen van 2003 om zo met het publiek terug te blikken op het afgelopen jaar. Djs Mark Doyle (Hed Kandi), Ferry Corsten, Laidback Luke, Jean, Sander Kleinenberg, MarYSol, Marnix, JP, Stonebridge, Miss Monica e.v.a. maakten er met de aanwezigen een knalfeest van!
 
Naast de winnende djs vielen deze avond ook andere professionals uit de dancescene in de prijzen. De onlangs opgerichte Belangenvereniging van de Dance sleepte een Award in de wacht als Beste Initiatief, maar ook de populaire en overvolle donderdagavond in de Escape, Rush, en de Rotterdamse club Las Palmas mochten een felbegeerde Award in ontvangst nemen.
Het publiek riep Rock Your Body, Rock van Ferry Corsten uit tot Hit van 2003.
 
De winnaars in de volgende categorien zijn:
 
Award Beste Club: Las Palmas
Award Beste Clubavond: Rush
Award Beste Event: Dancevalley
Award Beste Party: Loveboat
Award Beste Techno/House/Progressive DJ: Michel de Heij
Award Beste Club/Trance/Hardhouse DJ: Tisto
Award Beste Breaks/Urban/Eclectic DJ: Hitmeister D
Award Beste Initiatief: Belangenvereniging van de Dance
 
Hit van 2003: Ferry Corsten Rock Your Body, Rock
 
Aanmoedigingsprijs: Miss Monica
 
Dj Miss Monica was een aantal jaar geleden een van s Nederlands grootste en populairste djs. Helaas werd ze plotseling geveld door een zeldzame ziekte, waardoor ze haar carriere noodgedwongen moest stopzetten en jaren op bed heeft gelegen. Een aantal maanden geleden is ze genezen en in maart start ze haar comeback tour. De aanmoedigingsprijs, die gegeven wordt aan een talent dat het verdient om tot grote hoogten te stijgen, ging deze avond naar de Rotterdamse dj.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws