JEFFERSON’S HIGH FIVE

Partyscene Redactie | 23 december 2003
headlines


Was het nou een goed jaar muzikaal gezien? Wanneer je de radio aanzet of langs de muziekzenders zapt, lijkt het van niet. Het aanbod is vooral saai, zeker in de superpopulaire R'nB en Rap hoek. Het is voornamelijk meer van hetzelfde, op enkele uitzonderingen na dan. De cross-over van het jaar is die tussen R'nB en Ragga, de populairste producers zijn The Neptunes, zonder twijfel.

Op het Dancevlak kunnen we zeggen, dat Junior Jack en Kid Creme met hun sound veel producers hebben gëinspireerd, hun muziek was het geluid van de afgelopen zomer. Verder is de Elektro opmars niet te stuiten, de meest aangename variant is die van het label Naked Music, maar ook de remixen van Switch en de producties van Chicken Lips (getting bigger and bigger) zijn supervet.

De Spaanse producers –het Europese antwoord op de Californische Tribal sound- hebben de fakkel overgenomen van de Fransen (en de rest van Europa). De platen van Chus, Ceballos, Dr. Kucho en Wally Lopez vlogen de winkels uit.

Het is ook een jaar geweest waarin veel stromingen samensmelten, Dj’s zijn minder ‘vakjes gebonden’, gelukkig. Wat wel tot gevolg heeft, dat Progressive als zelfstandige stroming nagenoeg is verdwenen. De invloed van Progressive is wel heel erg aanwezig in de platenproducties van het voorbije jaar.

Er viel al met al nog genoeg te genieten, er zijn toch een hoop mooie producties verschenen in 2003. En wat kunnen we dan verwachten van 2004? Tja, dat blijft toch koffiedik kijken, persoonlijk hoop ik dat Trance nu eindelijk eens wordt gereduceerd tot ongevaarlijke substroming en dat de combi van Tech-house met House en Electro aan populariteit gaat winnen, ik ga er in elk geval mijn best voor doen.
Fijne Kerst!

1- 16B – INBETWEEN YOUR CHOICE / SEXONWAX
Soms hoor je een plaat waarvan je een beetje stil wordt, deze nieuwe 12” van Omid is zo’n plaat. Oorspronkelijk zou ‘Inbetween your Choice’ worden uitgebracht op Hooj, maar aangezien dat bedrijf dit jaar failliet ging, heeft Omid de plaat uitgebracht op zijn eigen Sex on Wax label. Het is een muzikaal epos van 8 minuten, compleet met lang intro en gevoelige strings. Maximaal genieten! Komt pas half januari uit, maar is het wachten meer dan waard.

2- DJ SENSĖ – HYPNOTIC HOUSE HEROES / CASA DEL SOUL
Dit is een lekker Tech-house plaatje van Dj Sense uit het zonnige Californië. Er staan 3mixen op deze 12”, waarvan ik persoonlijk de Ty Tek Hypnotic Mix het prettigst vind. Die gaat maar door en door, zonder dat het irritant wordt. Ook het origineel draait lekker weg.

3- SIMON – LET THE MUSIC / FUTURE DREAMS
Elke nieuwe productie van deze Simon is het beluisteren waard, zijn beats zijn altijd erg dik. Op ‘Let the music’ is de basloop nog een tikkeltje vetter en daar houden wij van. Vergeet de vocale versie en gooi gelijk de Dub op je draaitafel, die blijft daar voorlopig wel liggen. Lekkerrrr!

4- TUGG en STEPH – DANCE FOR FREE / VINYL JUNKIES
Ik kocht deze 12” omdat ze een oude track van Guaranteed Raw (early House hitje) hebben gesampeld, een plaat die ik al jaren erg goed vind. Tugg en Steph zijn een stel nieuwe producers uit Londen en hebben met deze productie een mooi debuut, deze plaat wordt gedraaid door o.a. FrancoisK, Derrick Carter, Norman Jay en Groove Armada. Dat zegt toch wel wat!

5- WALLY LOPEZ – VOILA! / LA FACTORIA
Nog wat dieper werk uit Spanje tot besluit. Dit is het nieuwe plaatje van Wally ‘busy, busy’ Lopez, een van de meest gevraagde producers/remixers van het afgelopen jaar. het was zowiezo een goed jaar voor de Spanjaarden. Van de drie mixen op deze 12”, zijn er twee goed te draaien.
Check de Fafa Montego mix en de “No Strings’ mix op de andere kant. You listen, you like!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws