King Britt is ON!

Partyscene Redactie | 18 december 2003
headlines


Bijna twee jaar geleden rockte de Amerikaan, op een maandagavond, nog de grote zaal van Off_Corso, tijdens het IFFR, het International Film Festival Rotterdam. Voor wie toen niet aanwezig was en misschien nog niet overtuigd is om deze uitzonderlijke muzikant, aanstaande zaterdag te komen bekijken, zet je schrap…

King Britt is een absolute pionier op het gebied van het laten samenkomen van verschillende muziekstromingen. De enige grenzen die hij zichzelf oplegt: het moet soulful, ritmisch en melodieus klinken. De in Philadelphia geboren producer en DJ zetten z’n eerste schreden in het DJ vak in 1992, waar hij deel uitmaakte van de vooruitstrevende hip hop formatie Digable Planets. Samen met Lay Bug, Butterfly 'n Doodlebug, toerde hij in die jaren door heel de wereld, om hip hop, gemixed met jazz 'n funk, de sound waar Digable Planets bij menig muziekliefhebber geliefd om is, ten gehore te brengen.

Niet alleen de kennis uit het verleden en heden beheerste Britt feilloos, ook de muziek van de toekomst was voor hem geen onbekend terrein. Terwijl hij toerde met Digable Planets, draaide hij ook regelmatig housemuziek in de grootste dance clubs van de wereld, waar hij de bezoekers memorabele avonden liet beleven.

In 1994 vond King de tijd rijp voor een nieuw en spannend collectief: Sylk130. Deze groep, bestond uit de top van de “Philly” muziekscene, waartoe Ursula Rucker, Alma Horton en Alison Crockette behoren. Deze formatie werdt lovend ontvangen en hij produceerde verschillende krakers, waaronder “When the Funk Hits the Fan” (Ovum/Sony)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws