Report; Audio Bullys in de Melkweg

Partyscene Redactie | 16 december 2003
headlines


Laatste cluboptreden? Waar gaat dat dan over? Gaan de Audio Bullys alleen nog maar optreden in voetbalstadions en Heineken hallen? Stoppen ze ermee? Nee dus, niks van dat alles. Het was het laatste optreden voor het eind van het jaar. En 538 Dance Department had geregeld dat ze hun tour afsloten in de Melkweg.

Nadat ongeveer een jaar geleden het album ‘Ego War’ uitkwam is het vrij snel gegaan. De mix van breakbeats en house met veel melodie en rap bleek erg aanstekelijk te zijn. Daarbij kwam dat de ‘Geezer’-attitude van Tom Dinsdale en vooral vocalist Simon Franks erg bevorderlijk waren voor podiumsucces.
De Melkweg was goed gevuld toen de Bullys aantraden. De afspraak was half elf maar werd elf uur. Niet iets om moeilijk over te doen want de opener was: ‘Snake’. Het galmende ‘Got this feelin in my head’ deed je meteen scherp staan. Toch was het optreden in het begin vrij rommelig. Dat had vooral te maken met apparatuur dat niet goed was aangesloten en een monitor die het niet deed. Het veroorzaakte irritatie bij vooral vocalist Simon. Toen het eenmaal opgelost was leek er een nieuwe periode aangebroken te zijn. Simon voelde het goed aan en zweepte het publiek naar behoren op.

Henk van Dorp’s lievelings nummer, ‘Face in the Cloud’, kwam voorbij, hit ‘Real Life’ en vooral veel nieuw materiaal. Het tweede gedeelte van het optreden werd het allemaal wat meer housey en begon de Melkweg lekker mee te deinen. Even zagen we de zon nog met het nummer ‘The Snow’ en leek het weer even zomer te zijn. Uiteindelijk eindigde het toch nog in hossen want het laatste nummer was: ‘We don’t care’. De ultieme ‘hooligan-hos-ik-zuip-lekker-door-want-i-do-not-care-plaat’, een goed einde want de Melkweg ging los.

Met ‘We don’t care’ eindigde het laatste optreden van de Bullys dit jaar toegiftloos. Het was echter wel een goed optreden. Vocalist Simon Franks blijft ook tijdens zijn zangpartijen gewoon overeind staan. Door de toegevoegde echo aan zijn zang hoor je amper eventuele valsheid en is het bevorderlijk voor het unieke geluid van de Audio Bullys. Het wachten is nu op het nieuwe album.

Text: Sander Ebbeling

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws