Report: Tiësto by Philips, The Powerzone

Partyscene Redactie | 15 december 2003
headlines




Met een line-up uit de Blackhole stal in de grote zaal was het een avond die er mocht zijn. Montana, Tiësto en Cor Fijneman mochten in deze volgorde in de grote zaal optreden. In de bovenzaal was het de eer aan Victor Coral, Brian S en Marnix om er een lekkere relaxte club sound neer te zetten.

Onze vermoedens vooraf dat het wel eens een commerciële avond kon gaan worden werden bij binnenkomst al meteen de kop ingedrukt. Montana was bezig met een lekkere tech-house set. Hij draaide geweldig deze avond, lekker dansbaar en natuurlijk als goede opwarmer voor Tiësto.

Het publiek op deze avond was wel zeer divers. Natuurlijk kwamen we de groep trouwe Tiësto fans tegen maar ook veel bezoekers die kennelijk ook maar eens een clubavond mee wilden maken in plaats van een avondje in het café. En dat is helaas wel weer een nadeel als een grote sponsor veel kaartjes uitdeelt.

Het plafond van de Powerzone was voor deze avond vol gehangen met reusachtige ballonnen. De videoscreens waren deze avond meer een reclamezuil dan dat ze echt nuttig werden gebruikt. Gelukkig trok Tiësto zich hier niets van aan en had deze avond ook helemaal niet de bedoeling om commercieel te zijn. Hij zette er een geweldig set neer. Hij draaide veel techno en tech-house afgewisseld met stevige hardtrance en af en toe een iets rustiger trance nummer. Het is ook opvallend dat Tiesto steeds vaker tracks van Michel de Hey of Secret Cinema gebruikt in zijn set. De techno invloed begint wel steeds verder op te rukken en dat is natuurlijk helemaal niet verkeerd. Tech-house is lekker dansbaar en daardoor werd de set van Tiësto ook lekker gevarieerd.

Toen tegen half vier Cor Fijneman de draaitafels overnam van Tiësto was er van een overgang weinig te merken. Cor ging gewoon verder waar Tiesto geëindigd was. Alleen was het toen voor een groot aantal bezoekers ook genoeg geweest en kwam er gelukkig wat meer ruimte op de dansvloer. De Powerzone was deze avond behoorlijk vol maar het leverde, buiten wat weinig dansruimte, niet veel problemen op. The Powerzone is wat dat betreft goed voorzien van luchtverversing zodat de temperatuur aangenaam blijft. De echte dance liefhebbers hadden nu nog een dikke 2 uur het rijk alleen en daar maakte Cor Fijneman ook dankbaar gebruik van. Met lekkere up tempo trance gecombineerd met wat tech-house en heerlijke mixen van Underworld maakte hij een heerlijk slot aan de geweldige avond.

Tekst: Michel
Foto’s: Anja & Michel

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws