NightBite, ‘making friends in the dark’

Partyscene Redactie | 9 december 2003
headlines


In Amerika en Engeland is dineren in het donker al een hit. Op 11 november werd het eerste echte donkere diner voor singles georganiseerd in Nederland. Geheel in stijl vond deze ‘blind date’ plaats in het trendy restaurant Mme. Jeanette in de Amsterdamse Pijp.

Ik word in de (verlichte) lounge van Mme Jeanette verwelkomd met een cocktail. Een beetje gespannen en benieuwd naar wat komen gaat, begeef ik me naar de bar. Vanaf hier kan ik de andere deelnemers goed bekijken. Ik zie in ieder geval al twee vrouwen naast wie ik wel aan tafel zou willen zitten, maar daar heb ik helaas niets over te zeggen…

Door obers met nachtkijkers op worden we in het pikkedonker naar een tafel begeleid. Ik zit op een zachte bank, tussen twee dames en tegenover één. Overal hoor ik stemmen om me heen en ik moet me concentreren om het gesprek naast me te kunnen volgen. Zonder oogcontact blijkt het een uitdaging om de aandacht van je tafelgenoten te krijgen. Gezichtsuitdrukkingen en houdingen kun je niet zien, dus je stem en de inhoud van je gesprekken voeren het hoogste woord.

De eerste gang wordt opgediend en voorzichtig begin ik met mijn handen te voelen wat het is. Ik heb nog geen idee, maar als ik een hap neem, proef ik mozzarella met tomaatjes op een knapperige crostini. Gelukkig gaat alles zonder knoeien naar binnen. Mijn wijn wordt bijgeschonken en ik probeer een paar grappen te maken aan de tafel, wat niet meevalt zonder dat je je lichaamstaal erbij kan gebruiken. De gesprekken worden persoonlijker en voor ik het weet, praat ik met onbekenden over seks, zoenen en andere intieme onderwerpen. De duisternis neem schroom weg…

Bij het dessert komen de kaarsjes binnen en maken DJ L-Double-U en Robert Feelgood er een feest van. Wat de vrouw tegenover me betreft, ben ik blij verrast. Ondanks haar ietwat hoge stem, wil ik haar zeker nog een keer zien.

Ongelofelijk wat voor hilarische en interessante gesprekken er ontstaan als het licht uit is. NightBite staat voor een superleuke avond, waar je op unieke wijze nieuwe mensen leert kennen!

nightbite.nl

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws