Report: Impulz indoor

Partyscene Redactie | 8 december 2003
headlines


Onder het motto: Innocence is no excuse werd deze editie gehouden. Dat onschuld geen excuus mocht zijn werd in de HQ zaal wel heel mooi uitgebeeld door een reusachtig opblaas foetus die in het midden van de zaal aan het plafond was opgehangen. Misschien was UDC ook al wel met de aanstaande bevalling van Maxima bezig, maar in ieder geval wel met de aanstaande vaderschap van Yoji Biomehanika die deze editie moest afzeggen omdat zijn vrouw op het punt staat te bevallen. Maar daar leed de line-up zeker niet onder, als waardige vervangster kwam Dana zijn opengevallen plaats innemen en mocht daarmee meteen deze Impulz afsluiten.

In de HQ zaal was wel een uitschieter en wel in de persoon van Proteus. Deze in leer geklede punker met hanenkam wist met zijn super enthousiasme de hele HQ zaal op zijn kop te zetten. Dansend over het hele podium en heen en weer springend wist hij er een enerverende hardhouse set neer te zetten. Tussendoor had hij nog tijd over om zijn platen aan elkaar te mixen en lekkere overgangen te maken van hardtrance naar hardhouse en zelfs stukken hardstyle gooide hij er door.
Verder ook wel de bekende namen op het HQ podium zoals Tom Harding JP, Rossi en Scott Project.

Een zaal verder was de Concept zaal, met Technology is no excuse. Hier waren o.a. Michel de Hey, Cari Lekebusch, Montanna en Misstress Barbara te bewonderen. Qua aankleding een sobere zaal zoals bij techno hoort. Jammer was wel dat dit ook de warmste zaal was door het lage dak. Maar er werd techno te gehore gebracht van zeer goed niveau. Waarbij Michel de Hey weer een heerlijke opbouw had. Lekker funky en groovy beginnen en dan lekker opbouwen naar een stevig eind.

Via de techno zaal kwamen we terecht in de hardstyle area. Met een prachtig podium waarin de videowand van HQ-XL uit Ahoy was neergezet. Met aan weerszijde een gigantische boedha. Omdat Dana als afsluiting aan de HQ zaal was toegevoegd werd haar plaatst hier ingenomen door Promo. Verder waren er o.a. Gizmo, Super Marco May, Zany en Daniele Mondello die deze zaal volledig op zijn kop zetten. De hardstyle area was dan ook de drukst bezochte zaal van deze avond.

Een paar gangen verder kwam je dan terecht in de Kremlin zaal. Deze zaal werd visueel door Vision Impossible voorzien van prachtige video montages. Er werd gebruik gemaakt van een digitale MC 3Dee met het uiterlijk van natuurlijk Mr. Stalin himself. De rode Kremlin duivel aan het plafond maakte de zaal kompleet. Hier waren oa te bewonderen Johan Gielen, Sister Bliss feat Sudha van Faithless, Don Diablo, James Holden en Astrid.
De Kremlin zaal trok niet veel bezoekers, het was er wel redelijk druk maar de meeste partygangers waren kennelijk toch voor de stevigere muziekstijlen gekomen. James Holden draaide behoorlijk downtempo progressive met iets teveel Petshop boys erdoor heen en andere 80 jaren disco. Johan Gielen probeerde het tempo wel omhoog te halen maar maakte er geen lekker lopende set van en dat was jammer want anders had het een hoogtepunt kunnen zijn van de Kremlin zaal.

Daarna bleven er nog 2 zalen over voor Club en natuurlijk de Chill muziek. In de Club zaal had de Chemistry een grote inbreng met o.a. Roog, Marcella, Brian S, Victor Coral en Kareem Raihani. De Chil ruimte werd zoals gewoonlijk bemand door Ambient Daan & Friends.

Ik heb op deze editie van Impulz weinig of geen negatieve geluiden gehoord, al waren de wachttijden voor de toiletten soms wel erg lang maar verder was alles goed georganiseerd voor zover ik kon zien. Het was een lekkere stevige Impulz met een gezellig publiek. Het blijkt wel dat de hardere dance stijlen toch nog steeds populairder worden. En daar is gezien de getoonde kwaliteiten van de dj’s deze avond dan ook niets mis mee.

Tekst en foto’s: Michel Jaspers Focks.

(toegevoegd:08-12-2003/09:54)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws