Report: Pay&Go Groove City

Partyscene Redactie | 24 november 2003
headlines


het publiek op Pay&Go Groove City bewees het tegendeel. Tot op de laatste minuut werd er vol overgave gefeest.

Bij elke editie valt het weer op: het overweldigende enthousiasme waarmee het publiek de hele nacht lang dj’s aanmoedigt en opgaat in de muziek maak je niet vaak ergens anders mee. Pretentieloze, gezellige en vriendelijke feestgangers die er met elkaar een knalfeest van maken. Zo zie je maar weer dat een uitbundige decoratie (die hier overduidelijk ontbrak) niet altijd de garantie is voor sfeer en gezelligheid.

Vooral voor de sympathieke Fransman Bob Sinclar moest het voelen alsof hij in een warm muzikaal bad stapte. Een grote schare fans was op komen dagen in de House Boulevard en dromde zich massaal voor de dj-booth om een glimp van hun favoriete dj op te kunnen vangen. Een overweldigend applaus weergalmde door de hele zaal, toen duidelijk werd dat hij zijn laatste platen aan het mixen was. En terwijl hij vanaf het podium handtekeningen uitdeelde, stelde Danny Rampling zich op achter de draaitafels. Een moeizame start, want het gegil voor Sinclar bleef aan, lang nadat Rampling de dj-booth had betreden en toen ook nog een keer het geluid tijdens zijn eerste plaats uitviel, zakte zijn motivatie even tot een (begrijpelijk) dieptepunt.

In de Techno Highway was Rolando niet meer te stoppen. Elke plaat die hij draaide leek de enige en juiste muzikale keuze voor het moment en in een opzwepend en razendsnel tempo nam hij het publiek mee naar een hoogtepunt. Even ‘chillen’ in de nabij gelegen chillroom zat er niet echt in, de kleine ruimte had de hoogste tropische temperatuur van alle zalen! Het was in de Techno Highway toch beter vertoeven, want ook Luke Slater had het overduidelijk naar zijn zin. Evenals Sinclar bedankte hij na afloop zijn publiek door te beantwoorden aan de vraag om handtekeningen en even ‘handen schudden’.

David Morales hield de traditie in ere en trok na een aantal platen zijn shirt weer uit, om vervolgens in gespierde blote bast, trainingsbroek en Nike’s de show te stelen. Het publiek vond het prachtig en reageerde bij elke beweging die hij maakte. Zijn enthousiasme maakte veel goed, want zijn platenkeuze was niet geweldig. De opbouw was ver te zoeken en hij sprong muzikaal van de hak op de tak. Geen enkele plaat sloot echt lekker aan op de vorige.

Deze 4e editie was zonder twijfel weer een groot succes en een echte aanrader als je nog nooit bent geweest. Het is nog even wachten tot het jaarlijkse evenement weer plaatsvindt, maar hou het tegen die tijd in de gaten want je moet er een keer geweest zijn.

Tekst: Liesbeth Strobbe

(toegevoegd:24-11-2003/13:44)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws