JEFFERSON’S HIGH FIVE

Partyscene Redactie | 18 november 2003
headlines


Via www.fabchannel.com , kun je 24 uur per dag concertregistraties op je PC bekijken, Paradiso heeft in de grote zaal enkele camera’s opgehangen die alles feilloos registreren. Wat een geweldig initiatief, heb je een concert gemist of was er iets uitverkocht, dan kun je (achteraf) thuis op de bank ( of je bureaustoel) toch genieten. Er is nu al een ruime keus aan artiesten zoals Marcus Miller, Osdorp Posse, Chuck D, Solomon Burke, maar ook zijn in december de finales van De Grote prijs van Nederland Live te volgen via Fabchannel.
Ik heb nu een aantal optredens gezien ( tot diep in de nacht) , de kwaliteit van beeld en geluid is goed, maar ook niet onbelangrijk is de Live Stream, die werkt perfect, ik had nauwelijks last van gebuffer of verbroken verbindingen.

Ik hoop dat dit initiatief door andere clubs wordt overgenomen, je kunt namelijk niet overal bij zijn, maar je wilt ook niks missen. Op deze manier kun je toch bijblijven.
Heb je dan geen zin om uit gaan in het weekend of kom je thuis na een avond stappen, dan zet je gewoon je pc aan en zoek je een leuk concert of een coole clubavond op en het feest kan beginnen (of doorgaan), biertje erbij, wat geestverruimende middelen en je hebt thuis je eigen clubnight.

1- DOWNTOWN BROOKLYN INC – 10 JAY STREET /IBADAN
Chapeau voor de heren van Downtown Brooklyn Inc met deze 12”, want behalve dat de productie goed is, hebben ze een nummer van Erik Kupper’s K-Scope op creatieve wijze in hun song verweven. Er staan 2 mixen op de 12”, beide mixen zijn erg okay, maar ik ga persoonlijk voor de wat diepere 610 Dub. Topschijf!

2- DAVID DURIEZ – THE BANGER EP /UTC
Deze Franse producer timmert aardig aan de weg, zijn producties zijn niet altijd even sterk, maar Duriez is creatief en niet bang voor een expirimentje. Deze 12” is uitgekomen op het Under The Counter label uit Glasgow. ‘The Banger’ is een stukje diepe Techno met zo’n heerlijke baslijn, terwijl ‘Electronic Rats’ doet denken aan producties uit de oude House doos. Twee vette tracks dus van deze getalenteerde Fransoos.

3- INLAND KNIGHTS – HOT SOUP EP /SO SOUND
Al jaren maken de Inland Knights goede producties, voornamelijk op hun eigen Drop label. Deze release op het So Sound label uit Chicago bevat 3 tracks in de catagorie Deephouse. ‘Blame’ is een lekker loom nummer met hier en daar wat Spoken Word, na een tijdje komen er ook hele freaky geluidjes bij. Erg fijn! Ook de andere tracks zijn prima te draaien, maar ‘Blame’ is voor mij de track van deze EP.

4- SAMBAL – GOD HIGH /BOSH
Sambal is een pittig spulletje, waaraan ik me bijna dagelijks te goed doe. Corrie en Tom Sylvester vonden Sambal blijkbaar ook een leuke artiestennaam, ik vind het niet echt grappig. Anyway, hun producties zijn erg okay, lekkere uptempo tracks met coole sounds en een lekkere drive. Check ‘All night long’ en ‘Join us’.

5- THE IDIOTS – DOGMAN /SEXONWAX
Sexonwax is het label van Omid ‘16B’ en Desyn Masilo, die samen met Leon Roberts ook schuil gaan achter de naam The Idiots. Dit is de 8e release op het label en hij is weer erg goed. ‘Sounds’ is een lekkere Techy groover compleet met sexy damesstemmetje.

Klik hier om naar de tracks te luisteren.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws