ON PRESENTS SOMA QUALITY RECORDINGS NIGHT

Partyscene Redactie | 13 november 2003
headlines


De Rotterdamse clubavond ON zal je tot en met Oud en Nieuw ruimschoots in deze behoefte voorzien. Week na week zullen Internationale Top DJ’s en live acts een muzikale impressie achterlaten in de voormalige bioscoop aan de Kruiskade 22 in Rotterdam, want zoals een oud spreekwoord luidt…. wat je van ver haalt is lekker… Op het hoofdmenu staat de Schotse DJ en producer Lars Sandberg aka Funk D’ Void.

Inspiratie
Lars Sandberg groeide op in een muzikaal gezin, zijn moeder is een klassiek geschoolde concert pianiste die nog steeds regelmatig optreedt. Al op zeer jonge leeftijd luisterde Lars naar klassieke muziek, jazz en soul. Tijdens zijn tienerjaren haalt Lars muzikale voldoening uit Hip Hop en Electro en krijgt hij steeds meer interesse in de eerste golf van dance muziek, die op dat moment ontstaat. Als in 1988 de Acid stroming wordt ontketent en dit het begin van de housemuziek betekent, staat voor Lars maar één ding vast; van zijn liefde voor muziek zijn beroep maken.

Geïnspireerd door de track “Nude Photo” van Detroit pionier Derrick May (vorige week te gast bij ON!) begon Lars zich te ontpoppen als house DJ en werd hij op achttienjarige leeftijd al gezien als één van de voortrekkers in de plaatselijke scene van Glasgow, samen met Slam DJ’s Stuart McMillan en Orde Meikle.

Produceren
Om te kunnen rondkomen gaat Lars, naast het DJ-en in het weekend, werken als inkoper voor Fopp Records en bouwt hiermee aan zijn kennis op het gebied van jazz, funk en soul. Deze muziekstijlen vormen een belangrijke inspiratiebron voor zijn eerste stappen in de richting van producer. Samen met vriend Ken Sherman levert hij zijn eerste werk af op het label Bomba. Kort daarop ontstaat de samenwerking met Soma Recordings, waarbij Lars de formidabele track “Jack me off” aflevert: Funk D’ Void is geboren en zijn eerste album wordt uitgebracht in 1997.

De jaren erop werkt Lars intensief samen met zijn goede vriend Nigel Hayes en produceren zij onder het pseudoniem Chaser de EP’s “Sides Of Iron" en "Life in Loisaida”. Nadat deze kunnen rekenen op massale steun van collega DJ’s, radio zender en de pers, produceert Chaser het meesterlijke debuutalbum “Game On”.

Funk D’ Void
Naast het succes wat hij behaald als onderdeel van Chaser, bouwt Lars verder aan zijn solocarrière, de tracks “Soul Man”, "Bad Coffee" en zijn homage aan Herbie Hancock “Herbie on Rhodes” zien het licht, zijn Europese Live tour wordt bejubeld ontvangen door de gehele muziekpers en het succes van Funk D’Void wordt compleet wanneer hij remixes maakt voor o.a. New Order, Cosmos en Kevin Saunderson.

Funk D’ Void wordt gezien als een van de belangrijkste artiesten van het schotse label Soma, met DJ boekingen en live shows over heel de wereld en we zijn trots hem aanstaande zaterdag te presenteren tijdens ON. Hij zal worden bijgestaan door de twee, zeer getalenteerde, Rotterdamse DJ’s Joris Voorn en Joachim (beiden Sound Architecture Recordings)

Starring
De foyer van off corso kan aanstaande zaterdag weer rekenen op een flinke dosis electronic Soul, want DJ’s LeRoy en Phil Peoples get together again! Week na week krijgt de sound, die wordt gedraaid in de foyer, meer aandacht en de respect die het verdient. Soul, Funk, Broken Beats, Hip Hop en House wisselen elkaar moeiteloos af en zorgen voor een aangenaam alternatief op de grote zaal.

OFF CORSO
KRUISKADE 22
ROTTERDAM
TICKETS 12.50,- EXCEPT SPECIALS XXX
TICKETS ONLY AT THE DOOR
WWW.CLUBON.NL

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws