BG Album van de Week: Ferry Corsten – Right of Way (Purple Eye)

Partyscene Redactie | 13 november 2003
headlines


Het is het eerste album onder zijn eigen naam: ‘Right of Way’. Wie naar de winkel rent, blindelings de cd koopt en ‘m thuis opzet in de verwachting een aaneen- schakeling van trance te horen, komt bedrogen uit en kan zich aangenaam laten verrassen door ‘eighties electro en pop’, maar wel à la Corsten. Want het trance element is niet helemaal verdwenen.

Met ‘Punk’ kreeg de Rotterdammer menig publiek en dj’s uit verschillende dancerichtingen aan het dansen (100% Isis zette de plaat zelfs in haar ‘BG Alle dertien goed’ lijst van 2002). En ook met de nieuwe single ‘Rock your body, Rock’ lijkt het hem te lukken een cross-over te maken. De overgang in een tranceset naar een plaat als ‘Punk’ dwong Ferry Corsten om met een geschikte muziekkeuze een goedlopende overgang te maken naar deze plaat, die toch de afwijkende factor was in zijn sets. En zo is zijn stijl een iets andere weg ingeslagen. Om die nieuwe invloeden kracht bij te zetten werkte hij voor het nummer ‘Show your Style’ samen met Nederlands poptalent Birgit. De zangeres bracht dit nummer ook ten gehore tijdens Ferry Corstens Solo optreden onlangs in de Heineken Music Hall.
In platen als Star Traveller en Kyoto herkennen we de oude stijl, zij het meer ingetogen, over het algemeen is het album ontzettend gevarieerd en zeker de moeite waard om aan te schaffen! Leuke bijkomstigheid: de songteksten staan in de booklet.

Tracklisting:

01. Sublime
02. Whatever!
03. Rock your Body, Rock
04. Right of Way
05. Kyoto
06. Holding On
07. Sweet Sorrow
08. Hearts Connected
09. Punk
10. It’s Time
11. Show Your Style
12. Star Traveller
13. Skindeep
14. In My Dreams

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws