‘Foot Locker Unlocked’: hommage aan de sneakercultuur

Partyscene Redactie | 12 november 2003
headlines


Tijdens Foot Locker Unlocked worden naast de Foot Locker ‘Legends’ (de twintig populairste sneakers van de afgelopen 30 jaar) ook ‘customised’ lockers van beroemde ‘sneaker freaks’ getoond. Internationale sterren, zoals de Britse zanger Craig David en rapper 50 Cent maar ook Nederlandse beroemdheden zoals voetballer Mario Melchiot en Seth Kamphuijs (MTV vj) stellen in de lockers op creatieve wijze hun voorliefde voor de sportschoen tentoon. Een ‘display of style’ met daarin een eerbetoon aan de adidas Stan Smith door Nederlandse topcreatieven uit de wereld van mode, design en entertainment, zoals ontwerper Rodrigo Otazu, illustrator Freakin’ Sitnie en stand up comedian Howard Komproe, maakt tevens deel uit van de expositie.

Legendarische sneakers
Of we ze nu sneakers, gympen of trainers noemen, iedereen weet inmiddels wat ermee bedoeld wordt. Sinds de introductie van de originele trainer ‘Pro Keds’ in 1917 heeft de sportschoen met de rubberen zool een lange weg afgelegd. Sinds de jaren zeventig is de sneaker niet meer weg te denken uit de jeugd- en straatcultuur. Was de schoen eerst voornamelijk ‘American ghetto and Hip Hop cool’, tegenwoordig kan niemand er meer omheen: sneakers zijn uitgegroeid tot een symbool van identiteit en status. De expositie Foot Locker Unlocked geeft middels de twintig Foot Locker ‘Legends’ een overzicht van de sneakergeschiedenis van de afgelopen dertig jaar (zie ook volgende pagina). De unieke ‘Legends’ exemplaren zijn voorzien van historische feiten en achtergrondinformatie.

‘Unlock’ de locker van...
Tijdens Foot Locker Unlocked in Amsterdam zijn 10 ‘customised’ lockers tentoongesteld. Deze persoonlijk ingerichte lockers geven een kijkje in het leven van de maker en de relatie die zij met hun favoriete sneakers hebben. Niet alleen hun lievelingsschoen, maar ook aanverwante, persoonlijke bezittingen zijn te zien. Bezoekers kunnen letterlijk de locker openen van de deelnemende celebrities en een voyeur zijn van het leven van hun idolen.

De expositie vindt plaats van 13 t/m 27 november 2003 in Foot Locker Amsterdam – Nieuwendijk 186.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws