Earth bestaat 4 jaar!

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

Op 14 november 2003 viert earth haar 4e verjaardag in de Melkweg te Amsterdam. Hoera! Hoera! Hoera! Hoera! Op dit bijzondere verjaardagsfeestje zullen Mr. C, Nathan Coles, Chris Fortier, Matthew Dekay, Pako en Frederik live en Per hun opwachting maken. Maar naast deze indrukwekkende line up valt er nog veel meer te beleven. Zoals natuurlijk onze vj's Nog Harder, de illustere Helpende Henk bijgestaan door Jansen met Fortuin in area 2, Luid en Duidelijk en de Boulderdash fruit splash.

Ook zal de eerste performance uit het 3x3 project plaatsvinden, bestaande uit een dj, vj en performer die drie verschillende acts zullen opvoeren. Centraal hierin staat de samenwerking tussen de kunstenaars en hun middelen en de meerwaarde van deze interacties. De drie performances zullen op drie verschillende clubnights onder wisselend regie worden opgevoerd. Op het 4e earth verjaardagsfeest zullen vj Roger Muskee en performer Thijs de Wit onder regie van dj Per de eerste uit deze serie laten zien.

De eerste editie van earth vond plaats in november 1999, met een legendarisch optreden van dj Sasha. Sinds dit eerste feest is de lijst van gast-dj's een overzicht geworden van upfront dance muziek van de laatste jaren. Nieuwe talenten, super star dj's en dj-talent competities, ze hebben allemaal hun plek gevonden binnen de opwindende en vernieuwende programmering van earth. Ook heeft de speciale atmosfeer die op deze feesten aanwezig is een Internationale reputatie gekregen.

Om deze 4 jaar alvast te vieren, heeft earth een nieuwe site gelanceerd op . Daar kun je vele items uit de geschiedenis van earth vinden, waaronder de MTV filmpjes van Nog Harder, posters en flyers van Staat, de line-ups door de jaren heen en biografien van de mensen achter het earth-concept. Ook heeft het beruchte earth-messageboard natuurlijk weer een plekje gekregen. Nieuw is onder meer de Food for Thought pagina, met overpeinzingen om bij stil te staan.

Op vrijdag 14 november presenteren wij trots in area 2 Mr. C, ex Shamen en nu van The End in Londen, die ons 3-jarig bestaan zo onvergetelijk maakte met de door zichzelf meegenomen percussionist. Hij zal in area 2 draaien, samen met Nathan Coles, partner van Terry Francis in Wiggle. Het live optreden van Pako & Frederik zal deze zaal muzikaal compleet maken, voornamelijk met materiaal van hun nieuwe cd die later dit jaar op Global Underground zal uitkomen.

In area 1 presenteren we Chris Fortier, die bijna tot onze residents gerekend kan worden, mede doordat hij altijd kwalitatief hoogstaande sets neerzet op earth. Het nieuwe Nederlandse talent Matthew Dekay zal z'n debuut op earth maken. Resident dj Per zal eveneens in area 1 optreden met de sound die er mede voor gezorgd heeft dat earth inmiddels een grote naam is: uplifting en pompend. De verrassende performance van Luid & Duidelijk in alle areas, de 'omgevallen platenkast' van het team van dj Helpende Henk in area 3 en de Boulderdash fruit splash zullen dit verjaardagsfeest laten knallen.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws