De Plastikman bespeelt Speakerplay

Partyscene Redactie | 5 november 2003
headlines


Veel mensen dachten dat het laatste Plastikman album (aka Richie Hawtin) zijn laatste was. Het was ook al 5 jaar geleden sinds zijn meeslepend en eclectische "Consumed" verscheen en bijna 10 jaar sinds zijn debuut "Sheet One" gereleased werd. Deze reeks was vanaf het begin bedoeld als een trilogie die geïnspireerd is door de verschillende gebeurtenissen in het leven van Richie Hawtin.
Zoals de titel goed aangeeft, brengt het nieuwe album de luisteraar dichterbij de artiest. Het graaft dieper in de gedachten van deze unieke figuur in de elektronische muziekscene. Richie Hawtin maakte van "Closer' zijn meeste persoonlijke werk ooit. Op deze plaat kan je ook voor het eerst de stem van Richie horen.
Muzikaal gezien is dit album zijn meeste complexe werk tot nu toe. Het is een plaat waarop zijn oudere thema's nog steeds goed te horen zijn maar ook waarop hij het minste lineaire is. De structuren zijn wat langer gemaakt en de pitch is in vergetelheid geraakt, de geluiden storten op elkaar in maar duiken ook weer in een nieuwe vorm op. Een ware aanrader!

Maar natuurlijk zullen onze Speakerplay residents het feest muzikaal versterken en er een waar feest van maken!

SPEAKERPLAY
Friday 05-12-2003 22.00-04.00
16 Euro VVK (+ticketservice), 19 Euro Aan de deur
VVK bij Outland Amsterdam en Twist Shout Utrecht en alle Ticketservice VVK punten (postkantoren)

Line-up: Richie Hawtin, Steve Rachmad, Estroe, Bart Skils en Dimi.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws