Report: Verse Geesten in rood, zwart en warme sferen

Partyscene Redactie | 4 november 2003
headlines

Elke maand weer een ander land dat aan bod komt bij de serie van nieuwe Verse Geesten. Gewoon uitgaan om het uitgaan is er niet meer bij. Het verwende en hongerige publiek wil meer, en ook de organisatie van Verse Geesten wil meer. Dat komt goed uit, want met deze wederzijdse wil in verdieping van het concept komt er toch iets wel heel speciaals elke maand in Las Palmas.

Met een visum kon je naar binnen, ondergetekende had een verblijfsvergunning, wat een vette knipoog naar verrassing! Aan een kadootje voor het welverdiende weekend was ook gedacht: castagnetten. Deze hebben we dan ook gedurende de gehele avond horen kletteren.

Spanje. Een heerlijk zonnig, vrolijk en warm land, en het leek wel alsof het publiek zich al bij voorbaat aan de gedachte aan Spanje veel beter voelde. Misschien een zomer gevoel, of een vakantiegevoel. In ieder geval, de sfeer van de avond was uitzonderlijk goed.
Het publiek had dan ook alles uit de kast getrokken zich te kleden inde meest mooie Spaanse of rood-zwarte kleding. Slechts een enkeling die het deze avond minimaal hield, het was vooral veel, en bombastisch en helemaal in Spaanse sferen. Dames in mooie flamencojurken, bloemen in het haar. Nederlanders zuinig? Niet met Buitenlanders van Verse Geesten in ieder geval.

Ron Stuts, Ronald Molendijk achter de draaitafels. Midden in de dansvloer geplaatst, en daardoor bijzonder veel contact met de mannen van de platen. Ronald Molendijk staat bij de Verse Geesten voor feest, deze man benadrukt de gezelligheid. Zijn plaat ‘Reset Your Brain’ was hij uiteraard niet vergeten uit de tas te halen.
De een na de leuke bekende plaat zorgde voor een lach op het gezicht. Die waren er veel. Glimlachjes op gezichten. Overal. En het werkte nog aanstekelijk ook!

Diepgang was er ook, en dat in de vorm van Spaanse gitaren. En Spaanse (of in ieder geval een Spaans ogende) man liet ons ware akoestische geluiden horen van zijn (hoe kan het ook) Spaanse gitaar. De lieve host van Verse Geesten, geheel gehuld in een stierenvecht-tenue deed er zijn quasi-professionele dansje erbij en klaar is kees, een heuse originele en zeer passende act was present.
Dj Olav Mol nam het van Ronald Molendijk over, en ondertussen was de drukte op zijn hoogtepunt. Vooral in het begin van de avond was de rij voor de muntverkoop erg lang. Met hele volle handen gevuld met munten kon er naar de bar gegaan worden. Wat wil je….1 euro 1 munt, ja dat zorgt voor wel heel veel munten, en ook heel veel munten die weer heel snel op zijn. Als troost kon je voor een klein likeurtje bij de dame zijn die deze door het publiek heen presenteerde.
Ronald Molendijk mocht de laatste uurtjes van Verse Geesten van zijn draaikunsten voorzien.
En dat deed hij met volle teugen met als laatste nog even dat lekkere nummer van Underworld: Born Slippy. Met een gerust hart en feest-voldaan keren we om middernacht weer naar huis.
Deze aflevering zal niet snel vergeten worden. Weer een paar weken wachten tot de honger voor meer Verse Geesten is gestild. Mijn maag begint nu alweer een beetje te knorren…

Verse Geesten
Rotterdam
3 november 2003

Tekst: Trish

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws