Carl Cox @ AstA

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

Op zaterdag 22 november wordt ASTA getrakteerd met de komst van n van s werelds beste deejays: Carl Cox. Naast deze techno grootheid staan Michel de Hey, Johan Cyber, Mark van Dale en San Lee geprogrammeerd. In verband met de verwachte aanzienlijke toeloop op het evenement heeft ASTA besloten de openingstijd van ASTATIC deze avond te vervroegen naar 22.00 uur.

Carl Cox zal voor de tweede keer in de historie van ASTA het oude bioscoopcomplex bezoeken. De eerste keer dat hij ASTA bezocht was met laatste avond van ASTA Movement op 4 april 1998. Carl Cox trad destijds op samen met Paul van Dyk en Trevor Rockcliffe. Deze avond wordt door de ingewijden tot n van de meest legendarische avonden van ASTA gerekend. ASTA is de enige club in Nederland waar Carl Cox in 2003 zal optreden.

Naast Cox treedt Johan Cyber samen met Michel de Hey op in zaal 1 van ASTA. Johan Cyber is net als Cox producer en is daarnaast eigenaar van het label en muziekwinkel Cyber Records. Artiesten als Steve Rachmad, Armin van Buuren, Chab & Nukem en uiteraard Johan zelf produceren voor dit succesvolle label. Storemanager van Cyber Records in Leiden, San Lee, zal op zaterdag 22 november samen met Mark van Dale in zaal 2 te vinden zijn

Daar waar Carl Cox optreedt in Nederland is naast zijn zijde, of op hetzelfde festival, Michel de Hey te vinden. Onlangs heeft Michel zijn nieuwe label gelanceerd in Off Corso in Rotterdam. HEY Records is een nieuw project dat Michel samen met Lynn Cosgrave van Cosmack Management heeft opgestart. De release CD omvat tracks van onder andere Carl Cox, Seb Fontaine, Remy, Jamie Anderson, Christian Smith en Ferry Corsten.

Alhoewel Carl Cox op zeer jonge leeftijd al met muziek bezig was kwam zijn grote doorbraak op het Sunrise Rave fastival in Engeland in 1988. Sindsdien is de 3 deck wizard overal ter wereld te vinden hetgeen wordt terugvertaald naar de brede keuze van zijn platen; de uit Engeland afkomstige Cox heeft zich veel laten benvloeden door Amerikaanse en Europese techno. Carl Cox is momenteel bezig de laatste hand te leggen aan zijn solo album maar kan er dikwijls weinig tijd voor vrijmaken vanwege het remixen, presenteren, de optredens op TV, tekstschrijven, produceren en uiteraard het draaien.

De voorverkoop van het evenement start op dinsdag 28 oktober via ticketservice Nederland. Op alle grote postkantoren, alsmede 33 GWK stationskantoren en 12 grotere VVV kantoren. Kaarten zijn daarnaast te verkrijgen bij ASTA, Midtown Records en Rhythm Import in Den Haag en Cyber Records in Leiden. Kaarten kosten 22 euro in de voorverkoop. Ook zal er een beperkt aantal VIP tickets worden verkocht voor 60 per stuk. Gratis champagne gedurende de gehele nacht en exclusief toegang tot het VIP-balkon van ASTA zijn hierbij inbegrepen. Deze kaarten kunnen telefonisch gereserveerd worden bij ASTA op nummer 070 3644 222. De deuren van ASTA openen om 22.00 uur en sluiten naar verwachting de volgende ochtend rond 07.00 uur.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws