Nachtwacht boekt succes met terugkeer Koninginnenacht

Partyscene Redactie | 18 september 2003
headlines


Volgend jaar keert Koninginnenacht hoogstwaarschijnlijk terug waarmee de half jaar geleden geformeerde Nachtwacht haar eerste succes heeft geboekt. Dick Koopman is woordvoerder van de achtkoppige Nachtwacht, een comité dat het Amsterdamse uitgaansleven van een nieuwe impuls probeert te voorzien. “We zien het niet als een succes wat wij volledig op ons eigen conto kunnen schrijven.”, zegt hij bescheiden. “Het is meer iets waar we een belangrijke bijdrage aan hebben geleverd.”.

Het stoppen van de vertrutting is een van de speerpunten van de Nachtwacht. Maar om iets te kunnen bereiken in de stad, zo heeft Koopman inmiddels geleerd, moet je wel via de politiek werken. “Je kunt niet om ze heen. Maar gelukkig worden wij vanaf het begin heel erg serieus genomen.” De Nachtwacht heeft direct bij haar aantreden contact gezocht met politici als Frits Hoefnagel van de VVD, Anne Lize van der Stoel (D’66) van de deelraad binnenstad en Hannah Belliot (PvdA) die cultuur onder haar hoede heeft.

De samenwerking valt Koopman behoorlijk mee. “Ik had verwacht dat ze zich voornamelijk met macht bezig hielden maar ze zijn echt ontzettend begaan met de stad.” De kracht van de Nachtwacht ligt volgens Koopman in een gezond gevoel voor ‘common sense’. “Zo lang je maar met zinnige voorstellen komt, zijn er genoeg mensen bereid te luisteren.”
De terugkeer van Koninginnenacht houdt in dat clubs mogelijk volgens een weekendschema open mogen. Ook het begin van de Vrijmarkt kan weer eerder van start gaan. Het eerste succes betekent overigens niet dat de Nachtwacht nu op haar lauweren kan gaan rusten. Koopman: “We hebben eigenlijk veel meer te doen dan we aankunnen.”

(toegevoegd:18-09-2003/13:31)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws