JEFFERSON’S HIGH FIVE

Partyscene Redactie | 17 september 2003
headlines

Zijn verschijning maakte indruk, de man is dun en zo’n 2 meter lang en heeft een smile van oor tot oor. Nadat hij de decks heeft overgenomen van Randy Vicious, die uitstekend voor hem heeft opgebouwd, kon het feest beginnen.

Ik moet zeggen dat master H. mij verrast met zijn platenkeuze, mooie, sfeerrijke plaatjes die ook in een set van Louie Vega en andere puristen niet zouden misstaan. Hij bouwt zijn set op naar wat steviger producties en behoudt de flow tot het einde. Het is geen mixkoning, maar zijn uitstraling en platenkeuze maken dit meer dan goed. Jammer dat er niet zoveel mensen waren die avond, daarom verdient Master H. een herkansing op bijvoorbeeld ‘Lovedancing’ (Paradiso), waar hij zonder twijfel de zaal uit zijn dak draait.

1- MAYAKU – SHAPED (GRAYHOUND)
Mayaku bestaat uit een drietal Belgische producers, die al een respectabel aantal releases en remixen op hun naam hebben staan. Grayhound zag er ook wel brood, getuige deze release. ‘Shaped’ is zo’n plaat waarin je helemaal op kunt gaan, steeds wordt er een geluidje of instrument aan de mix toegevoegd. Deze plaat ligt in het verlengde van de laatste Naked Music releases. Fijne plaat!!

2- BILL MAKRIS – GROOVE ME (EUKAHOUSE)
Het Engelse Eukahouse label komt deze week met een fijne release van Bill Makris. ‘Groove me’ is een stevige groover, compleet met een bijna schreeuwende dame, een coole break en niet te vergeten een dikke baslijn. Kortom, alles om de dansvloer vol te krijgen of te houden. Nils Hess verzorgt ook nog een Dub op de andere kant. Dansplaat!

3- MODELER – MINT CONDITION (DUBSIDED)
Dit is een 12” van de onbekende Modeler met daarop 3 tracks, sla de lange kant over en flip de plaat naar de hele fijne b-kant. Daar vinden we het extreem funky ‘Getts down’ en de beetje bizarre breaks in ‘Mint Condition’. Een perfecte combi van breaks en funk!

4- MARA – TURNING IT ON (CHOO CHOO)
Choo Choo, het Progressive label uit Engeland komt met remixen van Mara’s ‘Turn it on’. Rennie Pilgrem is de maker van deze mooie breaks remix, waarin hij de vocalen op vakkundige wijze van een dikke beat voorziet. Lekker dromerig en uitermate goed geschikt als rustpuntje in je set.

5- DJ JEROENSKI – QUERO TOCAR (PITCH)
Jeroenski is een druk baasje, met grote regelmaat verschijnt er wel werk van hem. Ditmaal werkte hij samen met de vocaliste Tyra Morena, die het laatste jaar ook regelmatig opduikt op Nederlandse producties. De a-kant is een niets-aan-de hand Latin productie. Op de andere zijde staan twee stevigere Tribaldubs, die prima passen in elk funky setje.

(toegevoegd:16-09-2003/14:13)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws