De laatste Hook & Bellboy labelnight vindt plaats in de Mazzo

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

Na 13 jaar twee van de meest toonaangevende labels te hebben gerund, heeft Chris Cowie (UK) recent besloten om zijn labels te verlaten. Het is tijd voor iets nieuws en binnenkort staat al de eerste release in de schappen van een nieuw label: F2 records welke samen met dj San wordt opgericht.

Hook en Bellboy zijn oorspronkelijk opgezet door een collectief van muziekliefhebbers. Het Hook label zette jaren de trend voor energieke trance, een sound die de jaren erna leidde tot een ware trance-community. Bellboy records was bekend om de vernieuwende house en techno releases. De labels zullen weliswaar blijven bestaan, maar Chris Cowie trekt zich terug als directeur en producer. Het is hoog tijd voor een nieuwe uitdaging. Ik voelde me meer de Label Manager dan de artiest en dat is niet waarom ik deze scene ben ingedoken. Chris was als producer verantwoordelijk voor 80% van de releases op de labels.

F2 records
Chris is verhuisd naar Nederland. Niet omdat het hier nou zulk mooi weer is, maar om een nieuw label te beginnen met mijn maatje; dj San. Ik heb heel veel vertrouwen in de kwaliteiten van San. Hij heeft oor voor goede muziek en is ook nog eens een bijzonder goede dj.
Het label van de twee producers/djs zal F2 records gaan heten. De eerste release staat gepland voor eind Oktober en heeft op CDR al heel wat stof op doen waaien. Het is niet de bedoeling om het label te gaan hypen, het gaat om de producties. Wij hebben er geen enkel probleem mee dat het label underground blijft. Aldus Chris Cowie en dj San.

Ondanks dat dit de laatste Hook & Bellboy labelnight is, zullen Chris Cowie en dj San om de maand in de Mazzo de laatste vrijdag van de maand voor hun rekening nemen. Club Mazzo staat bekend om haar underground uitstraling, iets wat onlosmakelijk verbonden is met de sound van beide producers/djs. Net als de geplande labelnights in het buitenland zal het event in Nederland verder gaan als F2 records labelnight! Voor de ware muziekliefhebber is dit een editie die niet gemist mag worden!


Hook & Bellboy labelnight
Vrijdag, 26 september
Mazzo, Rozengracht 114 Amsterdam

Chris Cowie (UK) [X Cabs, Best Behaviour]
DJ San [Sanproject, The Q Club]

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws